22.1 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Întâlniri de informare cu fermierii din comunele Lespezi ṣi Valea Seacă

În data de 29 martie 2022, la sediul primăriilor din comunele, Lespezi ṣi Valea Seacă , în colaborare cu reprezentanṭii autorităṭilor locale ṣi G.A.L. ,, Siret -Moldova”, au fost organizate dezbateri cu fermierii din cele două localităṭi.
Scopul întâlnirilor a fost informarea producătorilor privind:
  • Cerinṭele minime privind accesarea plăților directe sector vegetal și zootehnic, a ajutoarelor naţionale tranzitorii şi a plăţilor pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală.
  • Programul de acṭiune pentru protecṭia apelor, ỉmpotriva poluării cu nitraṭi proveniṭi din surse agricole.
  • S-a discutat despre posibilitatea deschiderii unor mici afaceri la nivel local prin înfiinṭarea ṣi autorizarea Punctelor Gastronomice Locale.
  • Consilierii Direcṭiei pentru Agricultură Judeṭeană Iaṣi au răspuns punctual ỉntrebărilor adresate de participanṭi.
La întâlniri a fost prezent ṣi dl. Gheorghiṭă BĂRĂU, managerul Grupului de Acṭiune Locală ,,Siret Moldova ”, din care fac parte cele două localităṭi.
Unul din tinerii fermieri prezent la întȃlnirea de la Valea Seacă, Alexandru POPOAEA, a invitat consilierii DAJ Iaṣi să viziteze locaṭia unde a implementat un proiect în valoare de
40.000 euro prin care a achiziṭionat două solarii pentru cultivarea legumelor ṣi un modul frigorific pentru depozitarea lor” se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a Directiei pentru Agricultura Judeteana Iasi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow