15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Întâlnirea primarilor pentru accesare de fonduri pentru dezvoltarea comunelor

C.P. Camera Agricolӑ Județeanӑ Iaşi

Ȋn data de 10.03.2016, Camera Agricolӑ Județeanӑ Iaşi a rӑspuns invitației preşedintelui G.A.L. Codrii Paşcanilor, de a participa la ȋntâlnirea partenerilor din aceastӑ nouӑ structurӑ asociativӑ, pentru a le prezenta posibile surse de finanțare care pot contribui la dezvoltarea teritoriului cuprins ȋn acest Grup de Actiune Localӑ. Dupӑ discuțiile ȋn plen, consilierul din partea instituției noastre a participat la lucrӑrile desfӑşurate ȋn cadrul celor douӑ grupuri de lucru formate, unul din reprezentanții autoritӑților locale, iar celӑlalt din investitori şi reprezentanți ai societӑții civile.

Ȋn cadrul grupului format din reprezentanții autoritӑților locale, partenere ȋn G.A.L. Codrii Paşcanilor s-a discutat despre posibilitatea accesӑrii ȋn parteneriat de cӑtre douӑ– trei U.A.T-uri, despre identificarea, unor elemente care sӑ contribuie la creşterea gradului de absorbție a fondurilor puse la dispozițe prin Mӑsura 19 din PNDR .

Ȋn cadrul grupului format din investitori şi reprezentanți ai ONG-urilor, parteneri ȋn acest G.A.L., s-a discutat despre posibilitӑțile de accesare a mӑsurilor din PNDR, cei prezenți fiind mai mult interest de accesare Mӑsurilor referitoare la afacerile non-agricole, Mӑsura 6.2, respectiv mӑsura 6.4.

De asemenea, fermierii prezenți s-au arӑtat interesați de accesarea mӑsurilor referitoare la instalarea tinerilor fermieri si de dezvoltare a exploatațiilor agricole.

Reprezentantul Camerei Agricole Județene Iaşi şi-a manifestat disponibilitatea de a participa şi la alte ȋntâlniri organizate de G.A.L.-urile din județl Iaşi şi de a sprijini membrii acestora ȋn accesarea fondurilor europene sau ȋn alte activitӑți de consiliere ȋn domeniul agricol.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow