22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Întâlnirea medicilor veterinari la Pașcani. Măsuri de prevenire privind gripa aviară

Întâlnirea medicilor veterninari la Pașcani. Măsuri de prevenire privind gripa aviară

Medicii veterinari din județul Iași s-au întâlnit la Pașcani pentru prima ședință din acest an pentru a discuta privind riscurile și mai ales măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea și combaterea gripei aviară dar și pentru a pregăti programul de acțiuni ce se vor desfășura în acest an.

Unul dintre cele mai fierbinți puncte de pe ordinea de zi în cadrul întâlnirii medicilor veterniari ce a avut loc în această după amiază, a făcut referire la focarele de gripă aviară.

Cazul izolat din satul Zaboloteni, comuna Trifeșit, județul Iași dar și celelalte aproape o sută declanșate la nivel de țară a făcut ca medicii veterinari să fie mai atenți și mai ales să informeze populație privind riscurile și ce măsuri trebuie luate pentru a stopa extinderea acestui virus foarte periculos.

Medicii veterinari s-au întâlnit în ședințe de informare și cu șefii județului Iași, de la Prefectură și Consiliu Județean, iar zeci de notificări au fost transmise Consiliilor Locale pentru ca cetățenii să recunoască simptomele și mai ales să acționeze prompt în astfel de cazuri.

Întâlniri sunt programte și în următoarea perioadă cu fermierii și crescătorii de păsări din județul Iași.

În ședința de astăzi, 9 februarie, au fost prezenți aproximativ 20 de medici veterinari. Ea a avut loc într-o sală de ședință din sediul Primăriei Pașcani și s-a desfășurat pe parcursul a trei ore.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow