More

  Intalnirea legumicultorilor, la Bratesti. Despre ajutorul de minimis, subventii si fonduri europene VIDEO

  Planuri pentru agricultura din acest an, in comuna Stolniceni-Prajescu. Ieri, la caminul din satul Bratesti a avut loc o intalnire cu legumicultori si reprezentanti din autoritatile locale si judetene, dar si de la minister. S-a discutat despre ajutorul de minimis pentru tomate, despre carnetul de producator si subventii. Astfel de intalniri se organizeaza an de an, in primele trei luni si sunt asteptate si firme care sa isi prezinte ofertele pentru seminte, erbicide sau pesticide.

  Asociatia Cultivatorilor de Legume si Cereale Bratesti a organizat ieri o intalnire cu legumicultorii din mai multe sate si reprezentanti de la Directia pentru Agricultura Judeteana Iasi, ministerul Agriculturii si administratia locala. Primul subiect din sedinta a fost despre ajutorul de minimis pentru cultura de tomate.

  Chiar daca majoritatea din sala erau legumiculturi, au fost prezentate si informatii despre proiectul privind porcii mangalita si bazna, care pot fi dati gratuit fermierilor.
  O problema ridicata de localnici a fost cel legat de cresterea oilor si valorificarea lanii. Au fost identificate mai multe firme care ar fi dispuse sa cumpere acest produs, daca se aduna o cantitate de peste o tona.

  Au fost prezentate si noutatile legislative, cum ar fi prelungirea valabilitatii carnetului de producator, de la un an la cinci ani.

  La intalnire a participat si un consilier al ministrului agriculturii, Mihai Amarandei si vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi, Victor Chirila.


  Mentionam ca astfel de intalniri au loc in primele trei luni din fiecare an si sunt invitati atat reprezentanti ai autoritatilor cat si firme care isi prezinta oferta pentru seminte, pesticide sau erbicide. Filmarea completa o puteti vedea pe site-ul bittv.info si canalul de Youtube cu acelasi nume.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  Pedofil octogenar, mort în închisoare aşteptând eliberarea. Era rudă cu bunicul victimei de 9 ani

  Un pedofil din Ciohorăni a murit în puşcărie, în aşteptarea eliberării condiţionate. Acesta fusese condamnat la închisoare cu executare pentru agresarea sexuală a unei...

  Mobilizarea continuă pentru Nicoleta. Comunitatea este alături de ea

  Mobilizarea pentru Nicoleta, adolescenta din Pascani care sufera de o boala crunta, continua. Cazul tinerei cu ochii ca cerul si o vointa de fier...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI