More

  Întâlnirea Fermierilor din Moldova, un eveniment de excepţie marca AGRALIM, la Palatul Alexandru Ioan Cuza Ruginoasa

  Array

  ABplus Events şi Consiliul Judeţean Iaşi, organizatorii evenimentelor AGRALIM, în parteneriat cu Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Iaşi, organizează pe 6 iunie 2013 Întâlnirea Fermierilor din Moldova, la Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa, judeţul Iaşi. La eveniment va fi prezent şi Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
  Întâlnirea Fermierilor din Moldova reuneşte aproximativ 200 de mari fermieri din Regiunea de Nord-Est şi reprezintă un prilej pentru planuri pe termen lung şi discuţii importante între toţi factorii direct implicaţi în acest sector de activitate. Astfel, ne propunem ca prin intermediul acestui eveniment să creăm un cadru optim de dialog între toţi factorii de decizie din acest sector de activitate (mari fermieri, companii de profil, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi subordonate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale), care, împreună vor putea identifica şi soluţiona problemele din agricultura din această regiune.
  Importanţa acestui eveniment este una majoră, având în vedere situaţia agriculturii din România la momentul actual, intenţia politicienilor de a schimba modul de organizare teritorială a ţării şi mai ales apropierea momentului în care noua Politica Agrară Comună va intra în vigoare. De aceea, şi dezbaterile din cadrul acestei Întâlniri se vor axa petrei teme de maxim intere spentru participanţi: PAC 2014-2020, Programe de susţinere a fermierilor şi Impactul regionalizării asupra agriculturii româneşti.
  Invitaţi speciali ai evenimentului sunt: Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR); Nini Săpunaru, Preşedintele Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară şi Servicii Specifice, Camera Deputaţilor; Mihai Niţă, Vicepreşedintele Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură şi Dezvoltare Rurală, Senat; George Turtoi, Director General APDRP.

  Întâlnirea Fermieri din Moldova de pe 6 iunie face parte din seria de evenimente dedicate agriculturii şi industriei alimentare din Moldova, desfăşurate sub umbrela AGRALIM, alături de: Targul pentru Fermieri şi Industrie Alimentară AGRALIM,Forumul Agricol pe tema Exemple de succes şi modele europene de activităţi în agricultură şi industria alimentară şi Balul Fermierilor.

  Sursa Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ANPC: Lidl, Kaufland, Mega Image și Sensiblu sau Help Net, printre companiile amendate pentru măști neconforme

  Câteva dintre cele mai mari companii de retail din România, precum Lidl, Kaufland sau Mega Image, precum și lanțuri farmaceutice naționale ca Sensiblu și...

  Angajaţii din serviciile de Ambulanţă vor mai primi un spor de 25%, pe lângă cel de 55%

  Ministru Sănătăţii, Nelu Tătaru a anunţat, vineri seară, în debutul şedinţei de Guvern, că salariaţii din serviciile de Ambulanţă vor primi un spor suplimentar...

  Primele zile de iarnă aduc ploi, ninsori la munte și lapoviță. Când se va încălzi vremea

  Primele zile de iarnă aduc ploi, ninsori la munte și lapoviță. Dacă porniți la drum, să aveți mașina pregătită pentru că în anumite zone...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI