24.1 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022

Întâlnire online între elevii din Hălăucești și două persoane închise în Penitenciarul Iași. Discuții despre greșelile ce te pot duce după gratii

La data de 19 ianuarie a.c., în cadrul proiectului „Deschide-ţi mintea, nu fi închis!”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi, în parteneriat cu Penitenciarul Iaşi, au desfăşurat o activitate preventivă online, beneficiari fiind elevii Liceului Teoretic “Bogdan Vodă”, din comuna Hălăuceşti.

În cadrul activităţilor, două persoane aflate în stare privativă de libertate, condamnate pentru săvârşirea de fapte penale, au participat online, de la sediul Penitenciarului Iaşi şi le-au prezentat elevilor cauzele şi efectele deciziilor care au dus la executarea unei sentinţe în penitenciar.

Accentul a fost pus pe importanţa majoră a relaţiei dintre copii, părinţi şi cadre didactice, elevii fiind încurajaţi să apeleze la sfatul părinţilor sau al cadrelor didactice atunci când se află în situaţii dificile.

Aceste activităţi au scopul de a informa elevii asupra aspectelor legale ce ţin de infracţionalitate şi de a-i ajuta pe aceştia să conştientizeze consecinţele pe care le implică nerespectarea legii, în sensul descurajării comportamentului infracţional.

IPJ Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow