3.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

Întâlnire informală, Roman – Paşcani, despre serviciile de apă şi canalizare

Vizita interesantă, la Paşcani, a unei delegaţii din partea administratiei locale a municipiului Roman. Primarul însoţit de o parte din consilierii locali au venit să discute cu edilul păşcănean despre operatorul regional de apă şi canalizare, ApaVital.

Întâlnirea avut loc joi după amiază în sala de şedinţe. Primarul Romanului, Lucian Micu a explicat că municipalitatea intenţionează să renunţe la actualul furnizor de servicii ApaServ Neamţ şi la asociaţia judeţeană din care face parte, pentru a adera la asociaţia ieşeana ARSACIS şi a beneficia de serviciile operatorului ApaVital, principalul motiv fiind preţul mai mic şi posibilitatea modernizării reţelelor subterane.
Edilul Romanului a fost interesat de problemele cu care s-a confruntat administratia din Paşcani în relaţia cu operatorul regional de apă şi canalizare şi cum anume au fost rezolvate. Au fost puse întrebări despre contorizarea, branşamente şi facturarea individuală dar şi despre asociaţiile de proprietari structuri care există şi funcţionează acolo.

Primarul păşcănean a explicat că la Paşcani au fost probleme serioase după delegarea serviciilor din cauza lipsei asociaţiilor de proprietari dar că, în mare parte, ele au fost rezolvate. Dumitru Pantazi a vorbit şi despre investiţiile făcute sau viitoare ale operatorului ieşean pentru modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare.
La întâlnirea informală au participat şi reprezentanţii societăţii ApaVital. Directorul general a explicat ca operatorul regional a fost invitat să îşi prezinte oferta în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local de la Roman iar acum reprezentanţii municipiului au ales să vină la Paşcani pentru a se documenta în legătură cu calitatea serviciilor.
Menţionăm că oaspeţii au fost însoţiţi de reprezentanţii presei romaşcane în timp ce jurnaliştii din Paşcani nu au fost anunţaţi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

Dictatura: Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei Pascani”, nu vor fi acreditati

Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei municipiului Pascani” urmeaza...

Primaria Pascani nu mai ridica deseurile vegetale. Cetatenii trebuie sa le transporte la sere, cu masinile proprii sau sa plateasca societatii CLP Ecoserv

Vesti neplacute pentru pascanenii care locuiesc la case si pentru asociatiile de proprietari de la blocuri. De...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI