19.1 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Intalnire cu oameni de afaceri. Consilierii si jurnalistii nu au fost invitati

- Advertisement -

Eveniment straniu la Primaria Pascani, la sfarsitul saptamanii trecute.
Primarul municipiului s-a intalnit doar cu patru reprezentanti ai unor societati importante din Pascani pentru a discuta despre problemele cu care se confrunta mediul de afaceri local. Dezbaterile au avut loc in cursul zilei de vineri 20 noiembrie 2020, in sala de sedinta a Consiliului Local, fara ca presa locala sa fie instiintata. In schimb au fost invitati sa participe Costel Alexe, presedintele Consiliului Judetean Iasi, `consilierul judetean Sorin Nacuta si secretarul de stat Lucian Rusu, toti de la PNL, aflati in campanie electorala.

Din partea mediului de afaceri au participat Doina Cepalis de la Te – Rox, Claudiu Harbu de la Electroputere VFU, Cristina Hanganu de la Rompak si Oana Serghiuta de la Proinvest Group.
Conform mesajului postat de edil pe pagina personala de Facebook, nu cea a Primariei, oamenii de afaceri au semnalat o serie de probleme.

“Una din principalele probleme semnalate a fost cea a lipsei mijloacelor de transport în comun pentru sutele de angajați care fac naveta la serviciu, atât din Pașcani, cât și din localitățile învecinate, aspect de care mă voi ocupa prin realizarea unor curse speciale locale și zonale, care să transporte angajații fiecărui schimb între locul de muncă și domiciliu.

Alte probleme ridicare au fost legate de lipsa parcărilor pentru angajați, lipsa calității locurilor de cazare pentru delegații străini care vin la aceste societăți și una din cele mai mari probleme, migrația forței de muncă tinere către Iași sau alte localități, datorită faptului că Municipiul Pașcani nu oferă atractivitate din punct de vedere social și recreațional.”

In acelasi context reprezentantii judetului au vorbit despre autostrada Moldovei si parcul industrial de la Pascani, investitii care ar urma sa fie realizate in urmatorii ani.

“Președintele CJ Costel Alexe și consilierul judeșean Sorin Năcuță au prezentat perspectivele construirii Autostrăzii A7 (Pașcani – Bacău – Focșani – Buzău – Ploiești) care are ca termen de finalizare anul 2025, autostradă care va facilita ușor și rapid transportul de mărfuri de la exportatorii locali.
De asemenea, domnul președinte a vorbit și despre realizarea în următorii ani a Parcului Industrial de la Pașcani, iar mie, ca reprezentant al municipiului, îmi revine sarcina să identific și să pun la dispoziția consiliului județean terenul unde va fi construit, aspect la care lucrez încă de la preluarea mandatului de primar.”

Primarul Marius Pintilie spune ca va organiza periodic astfel de intalniri si cu alti oameni de afaceri dar nu a explicat de ce la discutii nu au voie sa participe si jurnalistii. Atitudinea edilului este greu de inteles in contextul in care, imediat dupa castigarea alegerilor, a promis ca va da dovada de transparenta totala in activitatea administrativa.

Mentionam ca la intalnirea cu oamenii de afaceri nu au fost invitati sa participe consilierii locali si viceprimarul municipiului.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow