19.4 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Întalnirea crescătorilor de albine. Președinte nou la Centrul Apicol Pașcani

Intalnire apicultoriDuminica, 21 aprilie, incepand cu orele 11:00, la clubul CFR din zona vale a avut loc o intalnire a crescatorilor de albine, din zona Pascani.

La aceasta adunare, a participat si conducerea Asociatiei Crescatorilor de Albine Iasi, reprezentata prin presedintele, dr. ing. Maria Magdici si vicepresedintele Lucian Luchian, directorul Apicola Iasi.

Potrivit acestora, intalnirea de astazi este prima din acest an, dupa alegerile de la nivel judetean, din data de 24 februarie. Pe ordinea de zi au fost supuse dezbaterii mai multe puncte, printre care si alegerea unui presedinte al Centrului Apicol din zona Pascani.

Dupa cateva consultari, in randul membrilor prezenti, a fost ales ca rezeprezentant al crescatorilor de albine, Ionel Costan, care este si membru in consiliul director al A.C.A. Iasi, iar acesta va fi ajutat de alti doi colegi Ion Apopei si Radu Ungureanu.

Ionel Costan-presedinte Centrul Apicol Pascani

Pe urma, discutiile au fost purtate pe seama problemelor cu care apicultorii se confrunta, mai ales ca micutele insecte au avut de infruntat o iarna lunga si grea.

Conform conducerii ACA Iasi, in zona municipiului Pascani, asociatia numara in jur de 60 de membri, dar mai exista alte cateva zeci de stupari care fac parte din organizatii nou infiintate.

Tot in cadrul sedintei, directorul Apicola, Lucian Luchian, si-a manifestat dorinta de a deschide un magazin de specialitate si in Pascani, cel mai favorabil loc fiind un spatiu de langa Asociatia Pensionarilor Faclia, din zona vale.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow