3.6 C
Paşcani
joi, decembrie 9, 2021

”Insulița îndrăgostiților” de la lacul Peștișorul, închisă din cauza unor salcii uscate

”Insulița îndrăgostiților” de la Lacul Peștișorul din Parcul Municipal Pașcani a fost închisă de Primărie. Accesul persoanelor a fost interzis pe motiv că zona ar fi periculoasă din cauza unor salcii uscate, care trebuie să fie tăiate.

Problema ar urma sa fie rezolvată abia în toamnă, atunci când muncitorii administrației locale vor relua activitatea de toaletare a copacilor. Explicațiile au fost date de edilul municipiului, la solicitarea consilierului Ionuț Prodan, în cadrul ședinței legislativului local întrunit pe 30 iulie.

Costurile pentru doborârea unui copac ar fi de cca. 10 000 lei, susține primarul Marius Pintilie și ca ar fi nevoie de intervenția unor alpiniști, deoarece copacii nu au fost toaletați la timp iar acum au câțiva metri înălțime. În realitate, sălciile de pe insuliță nu sunt nici atât de înalte si nici așa de greu de întreținut, după cum se vede in imagini.


Același consilier local a cerut primarului sa facă curățenie în parcul Municipal. El a atras atenția ca vegetația a crescut ca într-o pădure în lacul Peștișorul, rămas fără apa, și că sunt necesare lucrări de întreținere. În replică, primarul Pintilie a fost deranjat de observații si a spus ca așa era și înainte.

Menționăm ca actuala administrație locală a anunțat ca nu vor fi alocați bani de la bugetul local pentru amenajarea lacului Peștișorul, ci vor fi căutate finanțări din fonduri europene. Până atunci se intenționează realizarea unui studiu de fezabilitate, în urma aprobării unei hotărâri, la inițiativa consilierului Sorin Olariu. Cu ani în urmă, lacul era unul dintre principalele puncte de atracție din oraș, iar insula era locul preferat de întâlnire al tinerilor îndrăgostiți.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Regulament pentru parcari, in dezbatere publica. Cine si in ce conditii poate obtine un loc de parcare -DOC

Primaria municipiului Pascani a pus in dezbatere publica un proiect de Regulament privind folosirea terenilor pentru parcarea...

Suspiciuni in legatura cu CV-ul primarului. Olariu: Nu a terminat facultatea. Sa arate diploma de inginer! Pintilie: Nu comentez…!

Suspiciuni in legatura cu CV-ul primarului Pascaniului, Marius Pintilie. Un consilier local din opozitie sustine ca edilul...

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI