19.4 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Instituţiile publice din Paşcani vor fi închise luni. Vezi programul serviciilor

casierie inchisa

Toate ghiseele municipalitatii, Primarie, Consiliului Local si Finantele Publice vor fi inchise la inceputul saptamanii viitoare. Sarbatoarea Rusaliilor – zi libera acordata prin lege, cade in acest an in ziua de luni, functionarii urmand sa scape de o zi de munca.

Transportul in comun va functiona luni, ca intr-o zi de duminica, pana la ora 16.00. Toate casieriile regiilor publice vor fi inchise, asa ca persoanele care nu si-au achitat facturile vor trebui sa astepte pana marti. Inchise vor fi si cabinetele medicale din cadrul spitalului Municipal Pascani – Ambulatoriu. Directorul medical, Diana Acsinte spune ca liniile de garda vor fi asigurate, la fel si urgente, pacientii putand sa se adreseze la Compartimentul de Primiri Urgente.

Site-ul oficial al Poştei Române informează, printr-un comunicat de presă, că în data de 24 iunie a.c., toate oficiile poştale şi subunintăţile poştale subordonate acestora din toată ţara vor fi închise. „Programul anunţat este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit cărora prima şi a doua zi de Rusalii sunt declarate zile de sărbătoare legală, în care nu se lucrează“, se arată în comunicatul Poştei.

Şi angajaţii din unele bănci vor avea liber luni, de Rusalii.

Rusaliile reprezinta una dintre cele mai importante sarbatori crestine, care semnifica, potrivit traditiei religioase, coborarea Sfantului Duh peste ucenicii lui Iisus.

Angajaţii români se află pe ultimele locuri din lume în ceea ce priveşte numărul de zile libere pe care le primesc în afara celor de concediu, întrucât legea permite numai 11 zile libere pentru sărbătorile legale: 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşti, 1 Mai, prima şi a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 1 decembrie, prima şi a doua zi de Crăciun, din care două cad întotdeauna duminica (prima zi de Paşti şi Rusaliile).

Cu 11 zile libere pentru sărbătorile legale, românii se situează pe acelaşi nivel cu angajaţii din Suedia, Italia şi Brazilia, arată un studiu.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow