More

  Institutiile de cultura din Pascani vor avea program si duminica

  Array

  Inca un pas spre normalitate, la Pascani. Institutiile de cultura ar urma sa fie deschise publicului si in weekend, nu doar ocazional, asa cum se intampla acum. Primarul a cerut directorilor sa modifice programul asa incat pascanenii sa aiba acces la cultura, mai ales in timpul lor liber.

  Vesti bune pentru iubitorii de cultura. In cel mai scurt timp Biblioteca Municipala, Casa de Cultura si Muzeul din Pascani vor avea program cu publicul si in zilele de sambata si duminica. In sedinta Consiliului Local care a avut loc astazi, primarul Dumitru Pantazi a spus ca are reclamatii din partea cetatenilor, ca aceste institutiii sunt inchise exact cand acestia se afla in timpul liber si ar dori sa urmareasca un spectacol sau sa citeasca carte. Edilul pascanean a cerut sefilor de institutiii sa modifice imediat programul asa incat sa corespunda cerintelor beneficiarilor.
  Decizia primarului nu a fost pe placul directoarei de la Casa de Cultura . Ea a spus ca va vorbi cu salariatii institutiei si ca va analiza daca o astfel de modificare este sau nu legala.
  In acelasi context directoarea Bibliotecii Municipale a spus ca institutia are program cu publicul in zilele de sambatat si ca a castigat in instanta doua procese pe acesta tema, deschise de salariati.
  Si despre soarta muzeului municipal s-a discutat in sedinta de astazi. Secretarul Mircea Zuzan a atras atentia ca institutia functioneaza in mod ilegal deaorece nu are Consiliu de Administratie si ca piesele de muzeu trebuie certificate de un consiliu stiintific. De asemenea primarul Dumitru Pantazi a propus ca muzeul sa fie mutat din podul unei magazii care a apartinut pompierilor in fostul sediu al Politiei Locale.
  Mentionam ca in sedinta de astazi directorii celor trei institutii de cultura au prezentat rapoartele de activitate pentru anul 2013.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  CL PASCANI, O NOUA SEDINTA EXTRAORDINARA

  Legislativul pascanean este convocat, din nou, in sedinta extraordinara pe 10 martie a.c., de la ora 14. Pe ordinea de zi sunt doar doua...

  Primăria Pașcani anunță un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă

  Primăria Municipiului Pașcani a anuntat printr-un comunicat de presa un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă. In colaborare cu operatorul judetean,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI