3.9 C
Paşcani
vineri, decembrie 1, 2023

Inspectoratul Școlar Județean Iași informează operatorii economici despre posibilitatea solicitării școlarizării elevilor în învățământul profesional dual

C.P. În vederea fundamentării cifrei de școlarizare în învățământul profesional dual, pentru anul școlar 2021-2022, Inspectoratul Școlar Județean Iași informează operatorii economici din județul Iași că, până la data de 13 noiembrie 2020, pot solicita școlarizarea elevilor în învățământul profesional dual, pentru domeniul de activitate specific fiecărui operator economic.

Învățământul dual pentru nivelul 3 de calificare profesională, reglementat prin metodologie specifică, reprezintă o formă de organizare a învăţământului profesional la iniţiativa operatorilor economici interesaţi, în calitate de potenţiali angajatori şi parteneri de practică. Acesta asigură oportunităţi sporite de educaţie şi formare profesională pe baza unui contract de parteneriat şi a unor contracte individuale de pregătire practică. Cheltuielile efectuate de operatorii economici pentru organizarea și desfășurarea învățământului profesional și tehnic, potrivit reglementărilor legale din domeniul educației naționale, sunt considerate cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal.

Solicitările de școlarizare pot fi transmise pe adresa de e-mail registratura.cndipt@gmail.com.

Informațiile privind calendarul etapelor și acțiunilor pentru stabilirea cifrei de școlarizare în învățământul dual și profesional, precum și modelul de solicitare de școlarizare sunt incluse în Ordinul nr. 5578/2020 privind aprobarea Calendarului etapelor și acțiunilor pentru stabilirea cifrei de școlarizare în învățământul dual și în învățământul profesional pentru anul școlar 2021-2022, care este postat pe site-ul www.isjiasi.ro.

Prin această formă de organizare a învățământului profesional, în sistem dual, operatorii economici pot să se implice activ în formarea profesională a elevilor, iar la absolvirea acestora, pot selecta spre angajare pe cei mai buni dintre aceştia, beneficiind astfel, de forța de muncă bazată pe calificare profesională.

ISJ IASI

Alte articole