22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Insolvenţa Hidroelectricii a împotmolit cea mai mare investiţie din judeţ

Lucrările la Complexul Hidroenergetic de la Lunca Paşcani s-au oprit din nou. Asta după ce au fost începute în 1985, adică în urmă cu 28 de ani. Pentru finalizarea lucrărilor ar mai fi nevoie doar de 10 milioane de euro. Investiţia poate fi reluată doar în momentul în care iese din insolvenţă Hidroelectrica.

Cea mai mare investiţie pe bani publici din judeţ a ajuns într-un moment în care s-a împotmolit. Este vorba de Complexul Hidroenergetic de la Lunca Paşcani, care ar fi trebuit să fie gata anul acesta, dar la care lucrările se desfăşoară în ritm de melc. Proiectul a fost început în anul 1985, pe vremea regimului comunist, dar nu este gata nici până astăzi, spre deosebire de barajul de la Bicaz, care a fost gata în unsprezece ani.

O dată crucială

În 2008, construirea Complexului Hidroenergetic de la Lunca Paşcani a trecut în subordinea Hidroelectrica, dar la mijlocul lui 2012, compania a fost preluată de un administratorul judiciar Euro Insol, întrucât firma a intra în insolvenţă. Acest lucru a cauzat încetinirea şi chiar sistarea pe alocuri a lucrărilor desfăşurate la complexul de la Lunca Paşcani. Deocamdată există doar speranţa că după ce Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă, la finele acestei luni, se vor relua în forţă toate lucrările de la Lunca Paşcani. Interesant este faptul că în doar trei ani, comuniştii au reuşit să ducă la bun sfârşit trei sferturi din lucrările de la baraj, dar cu toate acestea, nici până astăzi nu putem vorbi de finalizarea proiectului. Reporterii de la “Ziarul de Iaşi” au încercat să afle care este stadiul lucrărilor în prezent şi dacă se lucrează într-adevăr. „Deocamdată aşteptăm ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica pe 30 iunie, anul acesta, iar apoi vom vedea cum evoluează lucrurile”, ne-a spus Varujan Vosganian, Ministrul Economiei. Acesta spunea în 2010 că a semnat un contract de 100 de milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor şi că banii au fost eşalonaţi până în 2013. Cu toate acestea proiectul nu a avansat foarte mult.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow