More

  Inscrieri pentru festivalul de traditii, de la Valea-Seaca

  Se fac inscrieri pentru festivalul-concurs de la Valea-Seaca, “Traistuta cu datini si obiceiuri”. Elevii de la scolile din preajma Pascaniului sunt invitati sa participe la festivalul care promoveaza traditiile romanesti. Spectacolul va avea loc la Caminul Cultural din localitate, iar totii participantii vor primi colacei si bani, din partea administratiei locale.

  In ajun de Craciun sunteti invitati sa participati la cea de-a patra editie a festivalului “Traistuta cu datini si obiceiuri”, organizat de Scoala Gimnaziala Valea –Seaca. In aceasta perioada se pot inscrie elevi de la toate scolile din preajma Pascaniului si nu numai.

  Sunt asteptati colindatorii, formatiile de iarna, precum “Caiutii” sau “Mascatii” si diferite obiceiuri traditionale. Festivalul se va desfasura pe doua etape. Primii care vor evolua pe scena vor fi copiii, iar apoi vor fi tinerii si adultii din diferite sate, intr-un spectacol destinat sarbatorilor de iarna.

  Se vor da diplome pentru cei mai buni, iar toti participantii vor primi colacei si bani din partea administratiei locale din Valea –Seaca.

  Mentionam ca proiectul are ca scop promovarea și valorificarea tradițiilor românești si se desfasoara in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi si Primaria localitatii.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet