16.1 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023

Inscrieri pentru festivalul de traditii, de la Valea-Seaca

Se fac inscrieri pentru festivalul-concurs de la Valea-Seaca, “Traistuta cu datini si obiceiuri”. Elevii de la scolile din preajma Pascaniului sunt invitati sa participe la festivalul care promoveaza traditiile romanesti. Spectacolul va avea loc la Caminul Cultural din localitate, iar totii participantii vor primi colacei si bani, din partea administratiei locale.

In ajun de Craciun sunteti invitati sa participati la cea de-a patra editie a festivalului “Traistuta cu datini si obiceiuri”, organizat de Scoala Gimnaziala Valea –Seaca. In aceasta perioada se pot inscrie elevi de la toate scolile din preajma Pascaniului si nu numai.

Sunt asteptati colindatorii, formatiile de iarna, precum “Caiutii” sau “Mascatii” si diferite obiceiuri traditionale. Festivalul se va desfasura pe doua etape. Primii care vor evolua pe scena vor fi copiii, iar apoi vor fi tinerii si adultii din diferite sate, intr-un spectacol destinat sarbatorilor de iarna.

Se vor da diplome pentru cei mai buni, iar toti participantii vor primi colacei si bani din partea administratiei locale din Valea –Seaca.

Mentionam ca proiectul are ca scop promovarea și valorificarea tradițiilor românești si se desfasoara in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi si Primaria localitatii.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow