6.6 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021
Array

Înscrieri pentru BAC-ul de toamnă. Vezi care sunt noutățile

Articol scris de Mădălina Ionică – reporter în echipa de vară BIT TV 

Înscrieri pentru BAC-ul de toamnă. Vezi care sunt noutățile

Au inceput inscrierile pentru cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. In perioada 11-14 iulie, elevii care au avut neșansa să pice testul maturității au ocazia de a se inscrie la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Anul acesta, sesiunea din toamna va incepe cu sustinerea probelor scrise, in perioada 21-25 august, urmand ca pe data de 6 septembrie sa fie afisate rezultatele finale.

Astazi, 11 iulie au inceput inscrierile pentru cea de a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Elevii care nu au resit sa promoveze din prima examenul maturitatii primesc o noua sansa avand oportunitatea ca pana pe 14 iulie sa se inscrie la sesiunea din toamna, iar elevii care au sustinut si promovat examenele de corigenta sunt si ei asteptati sa se scrie pe data de 27 iulie.

Cea de a doua sesiune va incepe pe 21 august cu probele scrise la limba romana, urmand ca pana pe 24 august sa fie sustinute atat proba obligatorie a profilului cat si proba la alegere.

Dupa probele scrise, elevii vor participa la evaluarile competentelor lingvistice si digitale, iar pe 1 septembrie vor fi afisate primele rezultate ale examenului.

In urma contestatiilor, rezultatele finale vor fi afisate pe data de 6 septembrie.

De exemplu, la unul dintre cele mai bune licee din județ, la „Miron Costin” Pascani rata promovabilitatii la prima sesiune a Bacalaureatului a fost de 95%, fiind vorba doar de 4 elevi din promotia curenta care nu au reusit sa obtina din prima diploma de bac.

Din promotiile anterioare, din 17 elevi doar 6 au promovat, iar restul s-au inscris deja la cea de a doua sesiune a examenului.

În acest an, examenul maturității a fost unul cu rezultate foarte bune la nivel de țară, iar județul Iași se clasează în top 5 ca rată de promovabilitate. Mai mult, două fete din Pașcani au reușit să obțină media finală a examenului de 10.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI