2.2 C
Paşcani
miercuri, martie 29, 2023
Array

Înscrieri la Festivalul ,,Curcubeul Artelor” din Pașcani. Secțiunile de concurs sunt dedicate anul acesta și dansatorilor talentați

Iubitorii de muzică sau dans, care sunt și talentați în aceste domenii artistice, se pot înscrie la un festival de profil organizat de Casa de Cultură ,,Mihail Sadoveanu” din Pașcani.
Festivalului pentru Copii și Tineret ,,Curcubeul Artelor”, aflat la cea de a doua ediție, așteaptă până pe 1 iunie pe cei doritori să se remarce și să și demonstreze calitățile interpretative, pentru a se înscrie la una dintre cele două domenii de concurs: muzică și dans.

Secțiunile muzicale ale concursului acoperă mai multe genuri, fie că e vorba de muzică ușoară, intrumentală, populară, clasică sau folk, iar doritorii vor interpreta în preselecții, obligatoriu, o compoziție românească, din cele 2 solicitate, durata unei piese muzicale fiind de maxim 3-4 minute.

Concurenţii înscriși la o categorie muzicală nu vor avea voie să participe la celelalte secţiuni, iar înscrierile se pot face atât individual, cât și în duet sau trupă, participanții având posibilitatea și să se acompanieze cu ajutorul intrumentelor.

O nouă parte a festivalului va fi dedicată anul acesta altei laturi artistice, dansul. Astfel categoriile vizate în concurs sunt: dans tematic, popular, latino, de societate și street-dance, iar la competiție se pot înscrie atât elevi ai instituțiilor școlare, cât și cei care activează în diferite cluburi de profil.

Înscrierile se pot face direct la sediul Casei de Cultură sau se poate lua legătura telefonic sau prin e-mail cu cei doi responsabili pe categoriile artistice ale concursului: Constantin Romică Ipate și Alin Hăjmășan. Precizăm că se poate completa și direct fișa de înscriere pe site-ul instituției de cultură, tot până la data de 1 iunie.

Amintim că Festivalului pentru Copii și Tineret ,,Curcubeul Artelor” este organizat de instituția de cultură din Pașcani în colaborare cu Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, Instituțiile Educaționale din județul Iași și Primaria Municipiului Pașcani, iar anul acesta va avea loc în perioada 2–14 iunie 2015 la Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu” din localitate.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow