19.4 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Înscrierea în clasa pregătitoare 2018: Calendarul și modul de înscriere, în dezbatere la minister

Inscrierea la școală a copiilor se va face pentru anul școlar 2018-2019 în perioada următoare, potrivit calendarului și metodologiei de înscriere puse recent în dezbatere la Ministerul Educației Naționale (MEN). Cererile în prima etapă de înscriere se vor depune în perioada 5-23 martie, urmând ca în aprilie să se facă înscrierile în a doua etapă pentru copiii care nu au fost repartizați din prima. Oricum ar fi, niciunul dintre copiii pentru care s-au făcut cereri de înscriere nu va rămâne nerepartizat până la începutul anului școlar.

Și anul acesta, înscrierile celor mici în învățământul primar în anul școlar 2018-2019 se vor organiza tot în două etape, potrivit Proiectului de ordinal MEN privind aprobarea Calendarului și a Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2018-2019, pus recent în dezbatere la minister. Calendarul și modul de înscriere la școală vor deveni oficiale odată ce sunt aprobate de ministru și publicate în Monitorul Oficial.

De principiu, conform calendarului propus, la 26 februarie, se vor afișa la sediile școlilor (eventual și pe paginile lor de internet, dacă au) informațiile care să le permită părinților să afle detalii despre clasele pregătitoare, despre evaluarea psihosomatică a copiilor, obligatorie pentru înscriere, despre criteriile de departajare de la nivelul fiecărei școli și despre lista documentelor necesare la înscriere și  programul de completare.

În continuare, potrivit proiectului, părinții ar trebui să aibă în vedere că, în prima etapă de înscriere, lucrurile vor sta în felul următor:

  • în perioada 27 februarie – 10 martie se va organiza, la fiecare școală, “Ziua porților deschise”, perioadă în care părinții se vor putea duce la întâlniri pentru informare și consiliere;
  • 26 februarie – 23 martie va fi perioada în care se va face evaluarea psihosomatică a celor mici (rezultatul va fi primit în scris, în aceeași perioadă);
  • 5 – 23 martie va fi intervalul de timp în care părinții vor putea completa online sau la școala dorită cererile-tip de înscriere.

La 30 martie vor fi deja publicate listele cu copiii înmatriculați, numărul de locuri rămase libere și lista copiilor neînscriși după prima etapă.

La a doua etapă de înscriere, lucrurile vor sta astfel, potrivit calendarului propus:

  • în perioada 12-18 aprilie se vor depune cererile de înscriere la secretariatul școlii aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru a doua etapă;
  • listele finale cu copiii înscriși se vor afișa la 23 aprilie

Continuarea pe avocatnet.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

Atenție la coșul de fum! Acoperișul unei case din Boșteni, distrus de flăcări

Odata cu sezonul rece, creste si numarul incendiilor in gospodarii. O casa din suburbia Bosteni, a municipiului...

Accident rutier la ieșirea din Târgu Frumos

Accident rutier cu o victima, miercuri, in jurul orei 13:00, la iesirea din Targu Frumos, spre Razboieni,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI