1 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022
Array

Îngrijorător. Peste 500 de copii din judeţul Iaşi au abandonat şcoala din cauza sărăciei şi a plecării părinţilor la muncă în străinătate

Statistici alarmante în educaţie! Anual, în judeţul Iaşi, sute de elevi înscrişi în clasele I-X, considerat învăţământ obligatoriu, renunţă la şcoală. Iar numărul lor creşte de la an la an. Astfel, dacă în urmă cu 3 ani, 462 de copii au abandonat studiile, anul trecut, numărul acestora a crescut la 525. Motivele – plecarea părinţilor din ţară şi sărăcia.

Valerica Olaru este mama a cinci copii, iar anul acesta pe doi dintre ei a fost nevoită să-i retragă de la şcoală. Femeia spune că din cei 700 de lei care intră lunar în casă nu îşi permite să îi ţină pe toţi la studii: „Trebuia să strâng banii în două luni de zile ca să pot să-i îmbrac şi să-i trimit la şcoală, ca să pot să le iau caiete, geantă şi după aia mai ţârâiam aşa, luam mai puţin de mâncare ca să vă spun clar, luam mai puţin de îmbrăcat ca să pot să luăm caiete”.

Cei doi copii ar trebui fie elevi în clasele a VI-a şi a VII-a, dar, în loc să înveţe, muncesc acum cot la cot cu oamenii mari. Cu glasul plin de amărăciune, amândoi recunosc că şi-ar dori să meargă la şcoală, dar înţeleg că sunt prea săraci pentru asta, relatează digi24.ro.
„Mă mai duc în pădure, mai dau mâncare la porc, îi mai dau drumul şi am grijă de el, mai car apă”, povesteşte unul dintre copii despre sarcinile lui zilnice.

Continuare pe 7est

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow