More

  Îngrijirile medicale la domiciliu pot fi solicitate gratuit! CONDIŢII

  Array

  Serviciile de îngrijire medicale la domiciliu sunt oferite la recomandarea medicului, din echipe multidisciplinare alcătuite din asistente medicale, psihologi, kinetoterapeuţi, logopezi, infirmiere şi asistenti sociali persoanelor dependente de domiciliu, temporar sau permanent.

  Scopul este de a oferi pacienţilor condiţii prielnice şi adecvate nevoilor individuale, în sensul unei recuperări în mediul familiar.

  Ce înseamnă îngrijiri medicale la domiciliu şi cine poate beneficia?

  De acest program demarat de Casa de Asigurari pot beneficia absolut toţi pacienţii cărora medicii le recomandă iniţierea sau continuarea unui tratament medical la domiciliu. Prin îngrijiri medicale la domiciliu, pacientilor li se efectuează tratamente prescrise de către medic sau recuperare funcţională, neuromotorie prin kinetoterapie.

  Condiţia ca un pacient să beneficieze gratuit de îngrijiri medicale la domiciliu decontate de către Casa de Asigurări este ca pacientul ca aibe calitate de asigurat. Asiguraţii CNAS pot beneficia gratuit de acest serviciu numai în baza unei recomandări a unui medic aflat în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări.

  Serviciile medicale efectuate la domiciliul pacienţilor cel mai frecvent întâlnite sunt urmatoarele:injecţii subcutanate, intramusculare, intravenoase, perfuzii endovenoase, aplicare de pansamente, îngrijirea plăgilor atât simple cât şi suprainfectate, îngrijirea escarelor cât şi kinetoterapie. Înca de la început căutăm pe cât posibil să informăm pacienţii cu privire la drepturile lor la serviciile medicale.

  realitatea.net

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI