12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Îngrijirile la domiciliu, afacere bănoasă la Pașcani

Asistentele medicale sunt printre cele mai de succes reprezentante ale firmelor care oferă servicii medicale. Potrivit ultimelor decontări ale Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) în domeniul îngrijirilor medicale la domiciliu, două asistente medicale şi doi copii ai unor angajaţi din sistemul de sănătate par să fi „descoperit“ reţeta succesului: firmele pe care le reprezintă, furnizori de îngrijiri medicale la domiciliu aflaţi în contract cu CJAS, încasează lunar, cu unele interschimbări între ele, cele mai mari sume de la această categorie de servicii specializate.

Astfel, o asistentă medicală de la Spitalul CF Paşcani, fiica sa, o asistentă medicală de la SAJ Iaşi, substaţia Paşcani, şi fiul unui medic de familie care are cabinet în Păcurari obţin de la CJAS printre cele mai mari sume pentru îngrijiri medicale la domiciliu, de ordinul zecilor de mii de lei lunar.

Conform decontărilor CJAS Iaşi din primele patru luni din 2017, în domeniul îngrijirilor me­dicale, firmele Cristionmed SRL, Help & Safe Med SRL, Radisam Med SRL şi Herma Med Care SRL sunt cele mai câştigate dintre cei 28 de furnizori care oferă servicii similare. Astfel, în lunile ianuarie şi aprilie, pe primul loc în topul decontărilor s-a situat Help & Safe Med SRL, furnizor de servicii me­dicale reprezentat legal de Dag­mara Samachiş, asistentă me­dicală la Spitalul CF din Paşcani. Firma asistentei a decontat servicii medicale în valoare de 30.000 de lei în prima lună a anului, şi alte 26.000 de lei în luna a patra. Potrivit Oficiului Naţional al Re­gistrului Comerţului, Help & Safe Med SRL funcţionează din 2012 în Paşcani, Dagmara Samachiş, în vârstă de 46 de ani, având puteri depline.

„Vă pot spune că sunt foarte mulţi pacienţi care ne caută, pentru că au nevoie de noi. În jurul Paşcaniului sunt multe comune în care oamenii bolnavi nu au cum să ajungă la tratament, şi atunci apelează la noi pentru serviciile pe care i le-a recomandat medicul de familie sau medicul specialist. În firmă sunt şapte an­gajaţi care se ocupă de pacienţii din diferite localităţi, iar adresa­bilitatea este din ce în ce mai mare“, a declarat Dagmara Samachiş.

Potrivit CJAS, în celelalte două luni pentru care sumele decontate către îngrijiri medicale la domiciliu au fost făcute publice, în topul decontărilor s-a poziţionat furnizorul Cristionmed SRL – societate deţinută de Irina Cristi­na, asistent medical la SAJ Iaşi, substaţia Paşcani. Firma asistentei medicale a încasat în luna februarie peste 44.000 de lei de la CJAS, în timp ce în luna martie a decontat servicii de peste 37.000 de lei. Conform ONRC, Cristionmed SRL are sediul social în sat Bou­reni, comuna Moţca, şi funcţio­nează din 2013.

„Eu îmi fac programul la firmă în funcţie de programul pe care îl am la serviciu, la Ambulanţă. Am încercat să găsesc o alternativă pentru a nu pleca din ţară. Vă pot spune că firma noastră oferă servicii me­dicale pe o arie destul de răspân­dită, şi că avem atât de multe solicitări încât nu putem face faţă. În firmă sunt şapte asistenţi şi un doctor care supervizează activitatea. Un avantaj al nostru este că avem asistenţi medicali din mai multe comune, astfel că cel de la Mirosloveşti se ocupă de pacienţii de acolo, cel de la Hălă­uceşti, de bolnavii din zonă şi aşa mai departe. În primul an de activitate a fost mai dificil, şi decontam servicii de în valoare de 2.000-3.000 de lei“, a punctat Irina Cristina.

Potrivit CJAS, fir­mele celor două asistente şi-au adjudecat inclusiv în 2016 cele mai mari sume decontate pe îngrijiri medicale la domiciliu, situân­du-se când una, când cealaltă pe prima poziţie.

Continuarea aici

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow