1.9 C
Paşcani
joi, decembrie 8, 2022
Array

„Ingerii lui Charlie” ajung în Hîrlău

Incepand cu luna decembrie a acestui an, la Colegiul National „Stefan cel Mare” din Harlau se va derula, timp de cinci luni, programul de formare a mediatorilor scolari „Ingerii lui Charlie”, care are ca scop oferirea unor alternative creative de abordare a situatiilor tensionate cu care ne confruntam in viata de zi cu zi. Ziarul bzi.ro spune ca au fost selectati 24 de elevi care vor fi pregatiti de psihologul scolar prof. Liliana Bulgagiu, pentru a oferi un „time out” celor implicati in tensiuni interne sau interpersonale si va facilita o mai buna comunicare si intelegere, ascultare si gestionare sanatoasa, functionala a adversitatilor.

Prin acest program se creaza o alternativa creativa pentru rezolvarea conflictelor, stabileste ca si conflictul poate fi un proces constructiv si medierea poate duce pe termen lung, la scaderea absenteismului, a vandalismului si a sanctiunilor disciplinare. Activitatile desfasurate urmaresc sa imbunatateasca relatiile prin schimbarea comportamentelor si raportarea pozitiva a unora fata de ceilalti, sa micsoreze constrangerile disciplinei, sa actioneze preventiv in producerea violentei.

Echipa de mediatori va incuraja valorile democratice, devenind personae de real ajutor in comunitate, iar la finalul celor 12 sedinte de training elevii vor primi un card de mediator, devenind astfel persoane resursa pentru negocierea si rezolvarea problemelor disciplinare din mediul scolar al clasei de unde provin, ori chiar la nivelul Consiliului Reprezentativ al Elevilor din colegiu.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow