16.1 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 25, 2021
Array

“Ingerii lui Charlie” ajung în Hîrlău

Incepand cu luna decembrie a acestui an, la Colegiul National “Stefan cel Mare” din Harlau se va derula, timp de cinci luni, programul de formare a mediatorilor scolari “Ingerii lui Charlie”, care are ca scop oferirea unor alternative creative de abordare a situatiilor tensionate cu care ne confruntam in viata de zi cu zi. Ziarul bzi.ro spune ca au fost selectati 24 de elevi care vor fi pregatiti de psihologul scolar prof. Liliana Bulgagiu, pentru a oferi un “time out” celor implicati in tensiuni interne sau interpersonale si va facilita o mai buna comunicare si intelegere, ascultare si gestionare sanatoasa, functionala a adversitatilor.

Prin acest program se creaza o alternativa creativa pentru rezolvarea conflictelor, stabileste ca si conflictul poate fi un proces constructiv si medierea poate duce pe termen lung, la scaderea absenteismului, a vandalismului si a sanctiunilor disciplinare. Activitatile desfasurate urmaresc sa imbunatateasca relatiile prin schimbarea comportamentelor si raportarea pozitiva a unora fata de ceilalti, sa micsoreze constrangerile disciplinei, sa actioneze preventiv in producerea violentei.

Echipa de mediatori va incuraja valorile democratice, devenind personae de real ajutor in comunitate, iar la finalul celor 12 sedinte de training elevii vor primi un card de mediator, devenind astfel persoane resursa pentru negocierea si rezolvarea problemelor disciplinare din mediul scolar al clasei de unde provin, ori chiar la nivelul Consiliului Reprezentativ al Elevilor din colegiu.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Florin Cîţu vs. Ludovic Orban, la congresul PNL. Liberalii îşi aleg viitorul preşedinte de partid

Congresul PNL îi pune faţă în faţă pe Ludovic Orban, preşedintele actual al partidului, şi Florin Cîţu,...

Heleșteni: Omorât pe drumul sătesc dis-de-dimineaţă de un vitezoman: circula cu mult peste 100 km/h printre case

Un sătean din Heleşteni a fost omorât de maşina unui vitezoman care a ricoşat ca o bilă...

Mărturii dramatice. Valul 4 la Ambulanţă: 20 solicitări pe oră, zi şi noapte, la Iaşi

„Noi suntem cu mâinile goale, la fel ca soldaţii care merg la război şi care nu au...

DEPUTATUL VASILE TOMA, INTREBARI PENTRU PNL

Domnule Premier, domnule Președinte al Camerei Deputaților, doamnelor și domnilor miniștri și demnitari PNL, Congresul sau demisia! Domnule...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI