1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Înfrângere pentru învăţătoarea care a gonit un elev spre moarte

Actriţa principală a unui dosar ieşit din comun a suferit o primă înfrângere. Raisa Vecliuc a fost acuzată de purtare abuzivă, fiindcă nu s-a purtat cum se cuvine cu un elev de 10 ani, din Focuri. Este judecat, pentru rele tratamente aplicate minorului, şi tatăl lui Ştefan Spătaru, Sidor.
Potrivit procurorilor, acasă băiatul era bătut şi silit să muncească din greu.
Nespălat, adesea nemâncat, copilul nu a avut parte de mai multă compasiune nici de la învăţătoare. „În calitate de învăţător al minorului, elev în clasa a II-a la Liceul Tehnologic Focuri, inculpata a avut un comportament neadecvat, folosind acte de violenţă fizică – palme peste cap şi urecheat, cât şi agresiune verbală şi nonverbală prin neacordarea atenţiei, excluderea de la ore pentru indisciplină, atitudini de discriminare şi marginalizare, evaluare neobiectivă”, a spus procurorul Emilian Brătuleanu.
Pe 24 ianuarie, lăsat afară, Ştefan a plecat spre casă. Pe drum, a băut nişte spirt şi, în cele din urmă, a adormit într-o râpă. Hipotermia l-a ucis, trupul său fiind descoperit abia pe 5 februarie.
Procesul a început la Judecătoria Hârlău, însă Vecliuc a formulat o cerere de strămutare. Acum, judecătorii Curţii de Apel i-au respins solicitarea, aşa încât procesul va continua la Hârlau, pe 17 octombrie.
Sursa Evenimentul

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow