34 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
34 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
Array

Infractorii te pot cunoaste mai bine decat crezi. Fii precaut!

În perioada aprilie – septembrie 2014 se derulează la nivel na ţ ional campania „INFRACTORII TE POT CUNOAŞTE MAI BINE DECÂT CREZI” care are drept scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor şi tâlhăriilor.
Campania este iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Institutul pentru Cercetarea şi Prevenirea Criminalităţii în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A.
La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi implementarea campaniei se va realiza de către Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciul Ordine Publică, prin agenţii de ordine publică şi de proximitate.
Activităţile circumscrise acestei iniţiative vor viza transmiterea de recomandări cu caracter preventiv prin distribuirea unor materiale informativ-preventive, precum şi stabilirea unor întâlniri ale poliţiştilor de prevenire cu beneficiarii acestui proiect.
Astfel, pentru promovarea mesajelor campaniei, vor fi distribuite flyere cu recomandări preventive şi afişe, ce vor fi expuse la avizierele blocurilor, la sediile unităţilor de poliţie, la intrările în centrele comerciale şi în alte locuri publice.
De asemenea, pentru promovarea mesajelor preventive, vor fi realizate un microsite, un clip video ce va fi distribuit prin reţeaua internet, un spot video realizat de o trupă umoristică, iar 18 imagini reprezentative, vor fi distribuite prin reţelele de socializare.
Totodată, în vederea diseminării mesajelor destinate prevenirii tâlhăriilor, furturilor din locuinţe şi a furturilor de şi din auto, se vor organiza întâlniri cu grupuri ţintă: asociaţii de proprietari, asociaţii profesionale, angajaţi ai unor instituţii sau societăţi comerciale.
Pe parcursul întâlnirilor, vor fi prezentate o serie de măsuri de prevenţie privind protejarea patrimoniului propriu. De asemenea, pentru ca mesajul campaniei să ajungă la cât mai multe persoane, se vor organiza acţiuni de informare în zone cu aflux mare de cetăţeni.
Groupama Asigurări este alături de Inspectoratul General al Poliţiei Române în acţiunile de prevenţie adresate cetăţenilor. Parteneriatul dintre cele două instituţii este unul de durată şi a început în urmă cu 4 ani, iar proiectele derulate împreună au arătat importanţa acestor acţiuni.
Prin intermediul campaniei „INFRACTORII TE POT CUNOAŞTE MAI BINE DECÂT CREZI”, cei vulnerabili vor afla cum să nu devină victimele ale infracţiunilor.

Informaţii de background (la nivel naţional)
Infracţiunile contra patrimoniului sunt favorizate de factori de ordin socio-economic şi de tratarea cu superficialitate a măsurilor de protecţie recomandate de poliţie.
Infracţiunile contra patrimoniului reprezintă 51,6% din totalul infracţiunilor sesizate şi, pentru prima dată în ultimii 10 ani, în anul 2013, datorită acţiunilor preventive şi a activităţilor investigative desfăşurate de poliţişti în fiecare cauză, au înregistrat o scădere cu 6,4%.
Scăderea infracţiunilor contra patrimoniului este dată, în principal, de trendul descendent al faptelor de furt şi tâlhărie.
Astfel, pentru prima dată în ultimii 6 ani, furturile au scăzut semnificativ (-8,3%) şi rămân principalele infracţiuni săvârşite în România, dar ca pondere din totalul infracţiunilor sesizate scad de la 35,3% la 33,9%.
De asemenea, s-au înregistrat scăderi pe segmentul furturilor din locuinţe, aceste fapte înregistrând o diminuare cu 11,7% în anul 2013, faţă de anul 2012.
Infracţiunile de tâlhărie reprezintă 0,7% din totalul infracţiunilor sesizate şi, în anul 2013, au înregistrat o scădere importantă (-23,9%), pentru prima dată în ultimii 3 ani, ajungând la cea mai mică valoare din ultimii 10 ani.
IPJ IASI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
34 ° C
35.1 °
31.9 °
31 %
1.1kmh
96 %
mie
34 °
joi
35 °
vin
30 °
sâm
34 °
Dum
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI