-0.8 C
Paşcani
duminică, decembrie 3, 2023

INFORMAȚII OFICIALE despre coronavirus: Un caz confirmat, 99 de persoane sunt în carantină, peste 7.100 – monitorizate la domiciliu

Primul român cu coronavirus a fost confirmat, miercuri, la Institutul Matei Balș din București. Instituţia a făcut publice toate informaţiile legate de coronavirus şi transmite oamenilor să se informeze doar din surse oficiale.

ACTUALIZARE. În acest moment, peste 7.100 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

ACTUALIZARE. În acest moment, 99 de persoane se află în carantină, iar 5667 persoane sunt monitorizate la domiciliu. 17 probe prelevate se află în analiză.

Autoritățile au deschis o linie Telverde pentru informații despre coronavirusul Covid-19. Pentru urgențe, oamenii sunt sfătuiți să sune la 112.

ACTUALIZARE. Secretarul de stat Nelu Tătaru a confirmat pentru Mediafax că primul român infectat cu coronavirus este un pacient din județul Gorj, care a intrat în contact cu cetățeanul italian în vârstă de 71 de ani.

ACTUALIZARE. La ora 16:00 a crescut numărul persoanelor monitorizate la domiciliu. În acest moment este vorba de 4818, conform unui anunț al Ministerului de Interne.

ACTUALIZARE. În acest moment în România nu există niciun caz confirmat de coronavirus, au anunțat șeful DSU, Raed Arafat, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății Nelu Tătaru.

Aceștia au precizat că în prezent sunt în carantină 69 de persoane, dintre care 6 în București, iar peste 4.400 sunt izolate la domiciliu. 900 dintre acestea sunt în București.

Continuarea pe DIGI 24

Alte articole