22.1 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Inflația crește în ritm alert. Jumătate dintre români cred că nivelul lor de trai a scăzut considerabil în doar câteva luni, asta în timp ce firmele se închid pe bandă rulantă

Veniturile românilor, chiar şi majorate, nu reuşesc să ţină pasul cu inflaţia! Potrivit unui sondaj realizat de o platformă de recrutare online, la care au participat 1.451 de persoane, nouă din zece măriri salariale nu acoperă inflaţia.

Asta în contextul în care 51% dintre respondenţi spun că oricum nu au primit niciun ban în plus de la angajator. Alte 12 procente au declarat că au primit sprijin doar prin beneficii extrasalariale, cum ar fi tichetele de masă sau primele ocazionale. Şi doar 37% spun că au avut salariile crescute.

În condiţiile în care 44% dintre români declară că nivelul lor de trai a scăzut considerabil în ultimele luni, iar puterea de cumpărare a ajuns să fie cu 50% mai mică. Astfel, doi din zece români susţin că ar avea nevoie de o majorare de cel puţin 50% ca să poată reveni la stilul de viaţă pe care-l aveau înainte ca inflaţia să ajungă până la pragul de 14,5% – cât a fost la finalul lunii mai.

Traiul de zi cu zi, tot mai scump pentru angajații din România

Cu o viaţă tot mai scumpă, mai bine de patru din zece respondenţi iau acum în calcul un al doilea loc de muncă. Aproape doi din zece români au în plan să discute cu angajatorul pentru a găsi soluţii.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow