11.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Industria nunţilor cere Guvernului să permită ceremoniile. Ce sunt “nunţile hibrid”

O veste care ar putea fi bună pentru cei care vor să se căsătorească. Asociația Furnizorilor din Industria Nunților cere Guvernului să permită ceremoniile cu participanți testați, vaccinați ori care au trecut prin boala Covid.

Furnizorii propun instalarea unor corturi de triaj și testare în fața locurilor unde se vor desfășura nunțile și sunt dispuși să acopere o parte din costuri. Guvernul nu a dat încă un răspuns.

Documentul a fost depus, zilele trecute, la Guvern, Ministerul Sănătății, Ministerul de Interne, DSP și Patriarhie.

Cei din industria nunților propun mai multe scenarii.

De exemplu, dacă rata de infectare este mai mare de 3 la mia de locuitori – așa cum este acum cazul Bucureștiului – mirii trebuie să asigure un cort în care invitații să fie testați cu teste rapide antigen. Cine este negativ, merge la nuntă. Cine nu, se izolează.

Alin Caraman, proprietar Bon Mariage: “Propunerile noastre pleacă de la nevoia de a avea o predictibilitate în domeniul acesta. Nunțile nu se pot organiza de pe o zi pe alta și pleacă de la legea deja existentă în cazul HoReCa. Noi nu cerem să începem mâine organziarea nunților, cerem aceste norme petnru ca începând din mai să putem funcționa în funcție de infectarea la mia de locuitori”.

Altă variantă ar fi ca invitații să prezinta un document care arată că au avut SARS-COV-2 și nu au trecut mai mult de 90 de zile de la vindecare. Ori să fie vaccinați și să aibă cel puțin 7 zile de la rapel.

Organizatori de evenimente spun că sunt dispuși să acopere o parte din costuri.

Alexandru Ianci, organizator de evenimente: “O alternativă pe care noi suntem dispuși să o susținem. Oferim niște avantaje la pachetele contractate astfel încât să le putem facilita și lor contractarea unor teste care să-i ajute ca evenimentul să se desfășoare”.

Multe cupluri și-au luat gândul de la petrecerile de nuntă. Marius, care este artist și cântă la evenimente, și-a amânat propria nuntă de două ori.

Reporter: “Dacă aceste trei soluții vor fi acceptate, nici așa nu faci nunta anul acesta?”.

Mire: “Nu. M-am gândit că presiunea este în capul nostru și nu este nicio grabă în a face o nuntă. Într-adevăr este dorința soțiilor, în general, nu spun a soției mele… Soția mea a înțeles ideea”.

Continuarea pe Stirile PRO TV

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI