15.4 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Indemnizaţia de creştere a copilului revine la 85% din venitul net, de la 1 octombrie

Camera Deputaţilor a adoptat astazi proiectul de lege pentru aprobarea OUG 124/2011, care prevede majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului de la 75% la 85% din venitul net, începând cu 1 octombrie 2012, Camera fiind for decizional.
Proiectul de lege prevede şi renunţarea la condiţionarea acordării concediului de creştere a copilului şi a indemnizaţiei de creştere a copilului doar pentru primii 3 copii din familie.
Totodată, proiectul de lege prevede flexibilizarea posibilităţilor de plată a beneficiarilor de ajuror social pentru cei care au de plătit taxe şi impozite locale, implicând flexibilizarea perioadei în care sunt obligaţi la plata acestor impozite şi taxe.
Toate grupurile parlamentare şi-au manifestat acordul pentru aceste prevederi ale proiectului de lege, inclusiv grupul PDL, anunţând că vor vota „pentru” la sesiunea de vot final.
Proiectul de lege reprezintă o prioritate legislativă, fiind dezbătut în procedură de urgenţă. Camera Deputaţilor este forul decisional proiectul de lege urmand să intre în sesiunea de vot final a Camerei.

Cotidianul

 

Alte articole