19.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Îndemn la colectare selectivă în orașul Hârlău

Primaria orasului Harlau a inceput colectarea selectiva a deseurilor. In fiecare zi de joi, firma de salubritate strange produsele reciclabile. Initial, administratia locala a indemnat firmele din oras sa depoziteze deseurile selectiv, cu speranta ca de la o saptamana la alta, cantitatea va creste. La unele societati au fost duse si containere speciale cu cheie.

Si intre blocuri au fost amenajate platforme cu pubele colorate pe categorii, pentru colectarea selectiva. Alesii locali ii indeamna pe cetateni sa puna deseurile asa cum sunt inscriptionate containerele. Cresterea gradului de colectare selectiva ar putea reduce din cheltuielile primariei cu salubrizarea.

De precizat este faptul ca strangerea deseurilor menajere in Harlau se face in fiecare zi, de luni pana sambata, iar la case, in zilele de luni si marti. Societatea GIREXIM opereaza in oras de la inceputul lunii ianuarie 2021. Taxa pentru locuitorii din urban este de 9,66 lei/persoana pe luna, iar pentru cetatenii din rural este de 4,47 lei/persoana pe luna.

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow