18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Incredibil! I-a dat bebelușului pufuleți îmbibați în alcool ca să doarmă!

O fetiţă de doar doi ani a ajuns în comă alcoolică la Spitalul de Copii din Iaşi. Aceasta a fost transportată la spital la miezul nopţii, după mai bine de şapte ore de la momentul în care a ingerat alcool, abia atunci când a început să aibă convulsii. Mai mult, fetiţia nu a fost adusă de părinţi, ci de o rudă, în grija căreia se afla.

„Deşi copilul era din Lungani, se afla la o rudă în Miro­slava, o mătuşă, ea fiind şi cea ca­re a venit cu el la spital. Cel mai pro­babil i s-au dat pufuleţi îmbibaţi în al­cool, ca să adoarmă. Este un remediu folosit deseori la ţară“, a precizat dr. Radu Terinte, managerul spitalului.

Repre­zentanţii unităţii au sesizat şi or­ganele de anchetă: primăria din Lun­gani, dar şi „Protecţia Copilului“ din Iaşi. Urmează să se stabilească astfel care este statutul şi contextul social în care acesta trăieşte şi dacă a fost doar o întâmplare, ori dacă acesta este în­tr-ade­văr neglijat de părinţi. Fetiţa se află în Clinica de Toxicologie.

„Atunci când a ajuns la noi, era într-o stare gravă, iar analizele au demonstrat că este vorba despre intoxicaţie acută cu alcool etilic. Deşi a ajuns la mai multe ore de la ingestie, a primit tratamentul specific, iar starea este una bună. Va pleca zilele următoare acasă, însă trebuie văzut dacă a fost ceva accidental sau dacă se mai poate repeta. Nu te aştepţi ca la o vârstă aşa de mică să întâlneşti astfel de cazuri“, a precizat dr. Tamara So­lange Roşu, medic-şef UPU.

Continuarea aici

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow