11.3 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Inconștiența la volan se plătește

Începând de astăzi, 6 ianuarie, șoferii neatenți, grăbiți sau indiferenți față de lege vor plăti cu mult mai scump. Deși conducătorii de autovehicule știu de scumpirea amenzilor, numărul infracțiunilor nu a scăzut încă.

În cursul zilei de ieri, 5 februarie, în urma unei acțiuni rutiere la nivel de județ, organizate pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile rutiere instituite în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, dar și pentru sancționarea altor abateri la regimul rutier, au fost semnalate o serie întreagă de abateri, după cum declară purtătorul de cuvânt a IPJ Iași: ”Au fost aplicate 313 sancțiuni contravenționale (9 – pentru nerespectarea semnalelor luminoase la trecerile la nivel, 6 pentru nerespectarea regulilor la trecerile la nivel, 298 alte abateri). Ca si măsură complementară, 27 de permise de conducere au fost reținute în vederea suspendării (9 – pentru nerespectarea semnalelor luminoase la trecerile la nivel, 1- pentru depăşiri CF, 17 pentru alte abateri). Totodată au fost constatate și 2 infracțiuni la regimul rutier și reținute 5 certificate de înmatriculare”

Trecerile de cale ferată par să nu fie suficient de vizibile, chiar dacă semnalele specifice sunt activate, multe din amenzile, aplicate având drept cauză această abatere.
Un exemplu se referă la un cetățean M. Costel, de 41 ani, din comuna Ion Neculce a condus un autoturism pe str. Buznei din Targu Frumos și nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată, deşi semnalele acustice şi luminoase erau puse în funcţiune. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, iar permisul de conducere reţinut în vederea suspendării pe o perioadă de 90 de zile.
Amintim că de astăzi, 6 februarie, cea mai mare amendă este de 9600 ron și va fi aplicată şoferilor care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când semnalele acustice şi vizuale sunt pornite.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow