16.3 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Inchisoare si despagubiri dupa ce a batut primarul, viceprimarul si secretarul din Miroslovesti

Supărat că nu primea o adeverinţă de la primărie, un ieşean şi-a făcut dreptate cu pumnul u răzbunarea sa a fost sancţionată de judecători, care l-au obligat să plătească aproape 5.000 de euro daune morale.

Magistraţii ieşeni au publicat motivarea condamnării unui ieşean care a aplicat legea pumnului pentru că nu i se dădea o adeverinţă. Vasile Croitoru a fost condamnat la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare, fiind obligat să presteze muncă în folosul comunităţii chiar în instituţia în care au lucrat victimele sale. Cro­itoru a fost găsit vinovat de trei fapte de ultraj, după ce a bătut primarul, vi­ceprimarul şi secretarul comunei Mirosloveşti, supărat că nu îi eli­be­rează o adeverinţă necesară pentru a obţine fonduri europene de la APIA.

Potrivit motivării, fapta lui Croitoru a avut loc în data de 30 iunie 2015, atunci când ieşeanul s-a de­plasat la sediul primăriei din Mi­rosloveşti, unde ştia că trebuie să aibă loc o şedinţă de Consiliu Local. La acel moment, primar în Mirosloveşti era Ionuţ Gospodaru, care le-a povestit judecătorilor că, în timp ce se afla în primărie, a auzit zgomote. Când a ieşit, l-a observat pe Cro­itoru în timp ce îl agresa pe secretarul Dănuţ Ciobanu. Acesta din urmă se afla la pământ şi era lovit cu pumnii de Croitoru, care îl ameninţa cu moartea. Când a intervenit, primarul a fost lovit şi el cu pumnul în zona capului. Croitorul nu s-a oprit şi a intrat şi în biroul viceprimarului Liviu Aioanei, pe care l-a lovit în mod repetat cu pumnul în faţă, fiind liniştit de un consilier local. „În timpul agresiunii, inculpatul Croitoru Vasile nu şi-a exprimat vreo nemulţumire cu privire la activitatea părţii civile Gospodaru Ionuţ, în calitate de primar, sau a celorlalte părţi civile, cu câteva zile înaintea agresiunii inculpatul depunând o solicitare pentru eliberarea unei adeverinţe care să îi servească la APIA, cererea acestuia fiind în curs de soluţionare“, se arată în motivare.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow