Închisoare pentru două mame care nu au plătit pensia alimentară

Slider

O mamă a fost condamnată de Judecătoria Paşcani, în iunie 2016, la un an şi trei luni de închisoare cu executare pentru abandon de familie. Florentina Miharcea a fost acuzată de procurori că şi-a părăsit cele două fiice minore, nu s-a mai interesat de soarta acestora şi nu a contribuit la creşterea şi îngrijirea lor. Femeia ar fi plecat din 2009 la muncă în Italia şi a lăsat una dintre copile în grija părinţilor ei, iar cealaltă în grija concubinului, ambele locuind în condiţii precare. Cele două fete, acum în vârstă de 12, respectiv 11 ani, se află din 2013 în grija unor asistenţi maternali, iar de atunci nimeni din familie nu s-a mai interesat de ele.

Miharcea a fost audiată o singură dată de anchetatori, când le-a spus că i-ar fi trimis tatălui său 500 de euro pentru una dintre fetiţe, fără a aduce însă dovezi. Aceasta a precizat că nu a fost de acord ca în certificatul de naştere al minorelor să fie trecut concubinul său, iar unul dintre documente l-a rupt. Femeia nu s-a mai prezentat nici ulterior în faţa instanţei.

Curtea de Apel Iaşi a dispus rejudecarea dosarului, după ce instanţa de fond nu s-a pronunţat pentru alte două fapte de care era acuzată inculpata. Procesul va fi reluat pe 16 martie, la Judecătoria Paşcani.

Continuarea aici.

Slider