-6.8 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Închisoare pentru cei care refuză munca în folosul comunităţii. Anunţul ministrului de Interne

Închisoare pentru cei care refuză să execute muncă în folosul comunităţii. Ideea aparţine unui grup de parlamentari care au iniţiat un proiect legislativ în acest sens.

Astfel, persoanele care sunt obligate prin hotărâri definitive la prestarea de muncă în folosul comunităţii şi care refuză să execute pedeapsa ar putea fi condamnate la doi ani de închisoare.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, în calitate de parlamentar, că susţine acest proiect de lege.

„Este o iniţiativă pe care o susţin nu numai eu, sunt şi alţi colegi care au semnat pentru această iniţiativă legislativă. În principal, sunt atât de multe situaţii în care sunt constatate şi aplicate sancţiuni contravenţionale care nu se plătesc. Mai mult decât atât, sunt decizii ale instanţelor care dispun munca în folosul comunităţii şi care nu se execută. Eu cred că asta înseamnă că sunt persoane care respectă legea şi care ar trebui şi cred că se consideră nedreptăţiţi pentru că alţii o nesocotesc. Sunt situaţii în care avem sute de amenzi contravenţionale care nu sunt. În acest scop a fost gândită şi elaborată această iniţiativă legislativă”, a declarat Carmen Dan, astăzi, înainte de şedinţa BPN al PSD.

Sursa Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow