More

  Inchisoare de pana la 3 ani pentru toti romanii care fac asta. Guvernul a decis!

  Array

  Guvernul este de acord cu reintroducerea unei pedepese din Codul Penal aferent regimului comunist, astfel incat manifestarile prin care se exprima dispret fata de insemnele Romaniei sau emblemele unor autoritati sa fie pedepsite cu inchisoarea. Pedeapsa fusese eliminata din Codul Penal in 2009, neexistand argumente pentru mentinerea ei.

  La inceputul acestui an, Senatul a adoptat un proiect de lege initiat de parlamentari PSD si UNPR, prin care se propune reintroducerea infractiunii de „ofensa adusa insemnelor nationale”. Aceasta infractiune fusese introdusa la sfarsitul anilor ’60, in perioada regimului comunist, iar in 2009, o data cu revizuirea legislatiei legislatiei penale, a fost eliminata.

  Prin initiativa legislativa se propune ca orice manifestare prin care se exprima dispret pentru insemnele Romaniei sa fie pedepsita cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani, iar manifestarea prin care se exprima dispret pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autoritatile sa fie pedepsita cu inchisoare de la 3 luni sau 1 an sau amenda.

  La momentul adoptarii propunerii legislative in Senat, Guvernul nu a exprimat un punct de vedere, insa recent, inaintea dezbaterii proiectului in Camera Deputatilor, Executivul a transmis oficial Parlamentului ca sustine incriminarea acestor fapte. Avizul Guvernul este doar consultativ, deputatii fiind cei care vor decide soarta proiectului, arata Profit.ro.

  Guvernul se arata astfel de acord inclusiv cu modul in care proiectul defineste expresia „dispret pentru insemnele Romaniei, pentru emblemele sau insemnele de care se folosesc autoritatile”.

  Potrivit definitiei din proiect, prin acest tip de dispret se intelege „a) lipsa de consideratie sau stima; b) sentiment prin care se judeca un lucru ca fiind nedemn de atentie; c) defaimare”.
  Continuarea pe BZI

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI