15.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Conferinta de presa: Încheiaţi contractele la apă! Urmează debranşări de la 1 septembrie-VIDEO

Mesaj categoric din partea operatorului de apă şi canalizare şi a Primăriei Paşcani. Locatarii de la bloc trebuie să încheie contractele de furnizare la apă până la sfârşitul acestei luni, în orice formă prevăzută de lege. În caz contrar, acolo unde problema nu este rezolvată, urmează să inchida robinetele, de la începutul unii septembrie. Mai exact Apa Vital refuza să mai furnizeze apa celor care nu vor să încheie contracte şi prin urmare să plătească consumurile. Decizia a fost luată astăzi în urma unor discuţii care au avut loc astazi la Primăria Paşcani între directorii societăţii de apă şi viceprimarul Vasile Axinte.
Reprezentanţii Apa Vital spun că păşcănenii de la bloc au mai multe variante la dispoziţie pentru a a rezolva această problemă. Cei care vor contracte individuale trebuie să aibă o branşamente individuale la limita de proprietate, sau să scoată apometrele pe casa scării. Mai nou se pot încheia astfel de contracte şi cu apometrele în apartamente dar să fie cu dispozitive de citire prin radio de la distanţă.
Pot fi folosite orice fel de apometre cu citire radio. Apa Vital asigura citirea doar la cele agreate din punct de vedere tehnic, la restul locatarii trebuie să încheie contracte de citire cu furnizorii. În Paşcani deja este pregătită o astfel de soluţie la mai multe blocuri, costul unui apometru fiind de iar pentru citire se mai încasează câte doi lei pe lună de aparat. Cu alte cuvine operatorul ieşean nu este interesat de ce apometre se folosesc ci doar să obţină consumurile de apă asumate de cineva pentru a fi facturate.
Cei care nu au bani şi nici nu vor să facă investiţii au la dispoziţie mai multe variante. Prima şi cea mai importantă este incheierea contractului prin intermediul asociaţiilor de proprietari. Acolo unde nu sunt organizate astfel de structuri, Apa Vital accepta şi reprezentanţii de scară ca semnatari de contract, fără responsabilităţi material. În această variantă facturarea se face pe titularul contractului dar încasarea individual pe bază de chitanţa.
În aceeaşi şedinţa s-a vorbit şi despre investiţii şi datoriile de la fosta societate de apaşi canalizare.
Toate facturile restante pentru serviciile de epurare vor fi achitate iar în perioada următoare va fi făcut un plan de investiţii pe termen mediu şi lung.
Mai multe informaţii şi răspunsuri aflaţi la emisiunea “Pulsul Zilei”, în acesta seara de la ora 18.30.

Alte articole

Restricții pentru traficul greu pe strada Unirii. Kogălniceanu rămâne cu sens unic

Sedinta importanta pentru circulatia rutiera in anumite zone din...

 Seniorii ceferiști, întâlnire emoționantă lângă locomotiva de epocă din Pașcani

Intalnire cu mare incarcatura emotionala, duminica, 1 octombrie, in...

Seniorii pășcăneni, sărbătoriți de ziua lor – FOTO

Ziua internationala a persoanelor varstnice a fost sarbatorita prin...

Festivitate de deschidere la Clubul Copiilor Pașcani – VIDEO

Clubul Copiilor din municipiul Pascani si-a deschis portile pentru...