11.6 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Încercări de mușamalizare a scandalului de la Colegiul “Sadoveanu” – AUDIO

Încercări de mușamalizare a scandalului de la Colegiul “Sadoveanu”

Elevii și părinții de la Colegiul “Mihail Sadoveanu” din Pașcani mai au de așteptat până când se va decide dacă profesorul de sport care ar fi hărțuit o elevă din Republica Moldova mai rămâne sau nu la catedră. Conducerea școlii nu a luat în discuție până acum și nici nu a sancționat faptele imputate cadrului didactic, pe motiv că se așteaptă un rezultat al anchetei penale deschise de Poliția Pașcani, în urma sesizării făcute chiar de către directorul unității de învățământ.

Mai exact, până acum nu a fost activată comisia de disciplină iar cazul nu a fost analizat în Consiliu de administrație al școlii. În acest timp, directoarea unității a cerut discreție totală din partea profesorilor, mai ales în relația cu presa, și a fost numit un purtător de cuvânt, profesora Brândușa Atudorei.

De cealaltă parte, elevii au preluat inițiativa sătui de amânările și lipsa de reacție a școlii. Au trimis au multe săsizări Inspectoratului Școlar Județean Iași dar și Consulatului Republicii Moldova de la Iași. Ei reclamă mai multe abuzuri ale profesorului Petrică Angheluș și solicită intervenția de urgență a instituțiilor statului.

Reprezentanții statului moldovean au venit în întâmpianrae elevilor pășcăneni. Ei au depus o sezizare la Parchet dar și la ISJ Iași pe motiv că faptele reclamate sunt de o gravitate excepțională. Mai mult, consulul Republicii Moldova la Iași, Ion Coșer, are programată o vizită la Colgiul “Sadoveanu” din Pașcani, săptămâna viitoare, pentru a se întâlni cu elevii molodoveni și conducerea școlii.

De cealată parte, reprezentanții administrației locale, care sunt în conducerea școlii, nu fac nimic. Este vorba despre trei consilieri locali – Adriana Dondaș, Alexandru Dandu și Ionuț Prodan, și un funcționar din partea primarului – Magda Andrei. Cei patru nu au cerut până acum luarea unor măsuri pentru sancționarea profesorului acuzat de hărțuire sexuală și evitarea unor astfel de situații pe viitor, deși, unii dintre ei cred că Petrică Angheluș nu ar trebui să mai rămână la catedră.

Menționăm că la sfârșitul lunii martie a.c., Colegiul “Mihail Sadoveanu” din Paşcani a ajuns în atenția presei cu un scandal. Protagonistul, acelaşi profesor de sport, Petrică Anghelus, este acuzat, din nou, de hărţuire sexuală, de acesta de o elevă din Republica Moldova, care este cazată în internatul școlii. Profesorul a sunat-o insistent pe telefonul personal şi a invitat-o la o cafea, dar tânăra l-a refuzat.

Stirea inițială AICI 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI