-10.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Încercare eșuată de schimbare abuziva a managerului de la CLP Ecoserv SRL

Încercare eșuată de schimbare din funcție, a managerului de la societatea de salubritate si transport public local din Pascani. Proiectul de hotărâre, inițiat de primarul Marius Pintilie nu a obținut numărul necesar de voturi, după ce unul dintre consilierii din alianța de la putere a votat împotriva, de frica de a nu fi tras la răspundere.
Dezbaterile au avut in ședința Consiliului Local din 31 mai. Edilul municipiului a explicat ca a solicitat reorganizarea conducerii societății prin destituirea celor patru membri ai Consiliului de Administrație si a managerului Leonard Ursu, pentru a face economii si pe motiv ca nu este mulțumit de activitatea lor.

In replica, consilierii din opoziție au arătat ca proiectul inițiat de primar este ilegal si ca nu sunt motive de schimbare a actualului manager. Mihai Dediu a explicat ca in Raportul de audit realizat de un expert extern pentru activitatea de anul trecut, nu au fost constatate deficiente si ca directorul societății ar trebui premiat, nu schimbat din funcție, pentru ca a obținut profit. Consilierul local a atras atentia ca Leonard Ursu mai are un an de mandat si ca ar putea obține despăgubiri in instanță deoarece destituirea sa din funcție ar fi ilegală, iar bani ar trebui recuperați de la consilierii care voteaza proiectul propus de primar.

Si fostul primar a atras atenția ca astfel de practici ar putea aduce prejudicii si ca au mai fost astfel de cazuri, sancționate in instanță. Consilierul Dumitru Pantazi a spus ca va deschide o acțiune pentru anularea hotărârii, dacă va fi aprobată. De asemenea consilierul Vasile Haldan a spus ca demiterea conducerii nu se justifica având in vedere ca eventualele sume economisite ar fi derizorii, pana in 2000 lei , iar metodele folosite sunt ilegale.

Le ședința a participat si un reprezentant din partea salariaților. El a spus ca angajații societății au strâns semnături in sprijinul actualului manager si a reclamat faptul ca sunt intarzaieri cu plata salariilor, pentru luna mai, pe motiv ca Primăria nu a achitat factura pentru maturatul stradal.

Managerul care urma sa fie schimbat din funcție a anunțat ca va deschide un proces pentru anularea hotărârii si pentru a obține despăgubiri si a cerut ca proba, minuta ședinței. Leonard Ursu a atras atenția ca nu este vorba de o reorganizare a societății , din SRL in SRL ci de o încercare de înlăturare abuziva a conducerii a societății. El a respins acuzatiile consilierilor din opoziție, ca societatea ar avea probleme financiare si a prezentat dovezi in acest sens

Inițiatorul si consilierii PNL si Pro România nu au ținut cont de argumentele prezentate. Ei au stabilit prin vot secret ca noul manager interimar sa fie Dumitru Chioariu, un inginer care a lucrat la regia de termoficare, RAGCL Pașcani. Postul urma sa fie ocupat ca interimar timp de 90 de zile, perioada in care sa fie organizat un concurs pentru ocuparea postului

Planurile au fost date peste cap la votul final. Proiectul propus de primar a primit doar 9 voturi pentru si unul împotriva de la consilierii PNL si Pro România, in timp ce consilierii de la PSD nu au participat la vot iar Sorin Olariu de la PMP a lipsit de la ședința. Votul a fost secret, la solcitarea secretarului general al Primăriei, desi nu era cazul.

Menționăm ca societatea CLP Ecoserv SRL Pașcani a incheiat anul 2020 cu un profit de 290 000 si cu datorii mult mai mici decât acum câțiva ani de zile: 60 000 lei la platforma de gunoi si cca 300 000 lei redevența către Primăria Pașcani. In același timp societatea are de încasat de la Primărie cca 380 000 lei, facturi restante pentru transportul in comun si măturatul stradal. In 2017 , când Leonard Ursu, fost consilier local PSD, a preluat conducerea societății datoriile societății erau e cca 2, 7 milioane de lei, achitate sau eșalonate la plata, in cea mai mare parte. Cele mai mari probleme întâmpinate de societate au fost in relația cu noua administratie locală, conform precizărilor managerului, din cauza contestării situațiilor de lucrări si a refuzului achitării unor facturi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow