18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Primele simulări la BAC și Evaluarea Națională vor avea loc în decembrie

Emoţii pentru mii de elevi de Moş Nicolae. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Iaşi au decis dată când vor avea loc primele simulări ale Evaluării Naţionale şi Bacalaureat. Examenele sunt programate pentru începutul lunii decembrie şi se vor desfăşura la fiecare unitate de învăţământ.

Doar trei săptămâni mai au la dispoziţie elevii claselor VIII şi XII să se pregătescă pentru prima simulare a Evaluării Naţionale şi Bacalaureat. Inspectoratul Şcolar Judeţean Iași a stabilit data când vor avea loc primele examene menite să evalueze nivelul de pregătire al elevilor şi familiarizarea acestora cu subiectele.

Astfel, elevii din clasa a VIII a vor susţine examen la Limba şi literatură română pe data de 7 decembrie, iar pe 8 decembrie simularea la matematică.

Tot pe 7 decembrie vor începe emoţiile şi pentru elevii din clasa a XII a. Viitorii absolvenţi vor începe cu proba la limba şi literatură română, pe 8 decembrie – proba obligatorie a profilului, iar pe 9 decembrie ultima probă la alegere.

Intrarea în sală se va face la ora 8.30 pe baza unui act de identitate, iar examenul va dura 2 ore în cazul viitorilor absolvenţi de gimnaziu, respectiv 3 ore pentru elevii claselor a XII a.

Subiectele vor fi pregătite la nivelul judeţului de o comisie de profesori. La începutul acestei luni pe site-ul Ministerului Educaţiei au apărut primele modele de subiecte pentru simulare. O parte dintre aceste exerciţii vor fi rezolvate de elevi la orele de curs sau de pregătire suplimentară.

La această etapa elevii nemulţumiţi de nota obţinută nu vor putea face contestaţii. Subiectele şi rezolvările vor fi discute în fiecare clasa cu elevii, iar calificativele obţinute vor fi aduse la cunoştinţa părinţilor pe baza unui proces verbal.

Reamintim că la examenele din vară, aproape 89% dintre absolvenţii de clasa a VIII a au reuşit să promoveze Evaluarea Naţională la limba română şi 76% la matematică. În cazul adolescenţilor care au terminat liceul, 77,48% dintre ei au reuşit să obţină minim media 6 la examenul de Bacalaureat.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow