-6.3 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

A inceput simularea la BAC. La clasa a XI-a a fost nuvela, la a XII-a, romanul interbelic

Examene dupa examene pentru liceeni. Astazi a inceput simularea examenului national de Bacalaureat, cu prima proba „Limba si Literatura Romana”. Mii de elevi din judetul Iasi, din clasele a XI-a si a XII-a au trecut prin emotii mari. Desi unii dintre ei au spus ca subiectele sunt usoare, liceenii nu prea au vrut sa discute despre cerinte.

La Colegiul „Unirea” din Pascani peste 500 de elevi au participat la examen. La prima vedere, subiectele pentru a XI-a au parut mai dificile.
Cei de la a XII-a au avut la primul subiect un text al scriitoarei Cela Delavrancea „O vizita in atelierul lui Brancusi” .

La Liceul Tehnologic din Hirlau, aproape 250 de elevi au trecut prin primele emotii ale celui mai greu examen din viata lor. Salile de clasa au fost prevazute, la fel ca in toate scolile din tara, cu camere de supraveghere video.


Zilele urmatoare va urma simularea la proba obligatorie a profilului, adica Matematica sau Istorie.

Notele vor fi anuntate pe 30 martie, nu se contesta si, ca regula, nu se trec in catalog. „Totusi, in situatiile exceptionale in care se doreste consemnarea lor, acest lucru se poate face in baza unei cereri scrise” a elevilor, precizeaza Ministerul Educatiei.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow