More

  Început de școală diferit la Pașcani. Fără festivism, fără politicieni și cu reguli stricte

  Festivitatile de altadata au disparut astazi din deschiderea noului an scolar in municipiul Pascani si in toata tara. Elevii nu s-au mai revazut cu totii, parintii au avut restrictii iar mastile au acoperit chipurile tuturor. Curtile scolilor nu au mai fost pline de copii si de zarva lor, ci impartite in spatii bine organizate, in care doar boboceii au venit sa isi cunoasca dirigintele si colegii.

  Acelasi scenariu a avut loc si la Liceul Teoretic Miron Costin din zona Vale. Elevii au venit la scoala dupa un orar bine stabilit, iar prioritate la cunoastere au avut cei din clasele a V-a si a IX-a. Terenul de sport a fost marcat in asa fel incat copiii sa pastreze distanta.

  Directoarea liceului, Mihaela Anusca, a precizat ca scoala incepe in acest an sub semnul responsabilizarii si al empatiei, iar fiecare trebuie sa fie responsabil atat pentru el cat si pentru persoanele din jur.

  Acelasi inceput de an si la Colegiul Tehnic de Cai Ferate Unirea. Elevi grupati pe terenurile de sport, pe spatii exterioare amenajate ca si clase outdoor. Fiecare cu emotii, atat profesorii cat si copiii, in special cei care au devenit de astazi liceeni.

  Inventivitatea cadrelor didactice a adus astazi si zambete pe fetele elevilor acoperite de masti: prin jocuri de autocunoastere si tot felul de metode de destindere.

  Urmeaza un an scolar „altfel” si in acest mod a si debutat, a precizat directoarea, Daniela Orasanu.

  Au venit la scoala in formula completa, elevii din clasele a IX-a si a XII-a, iar pe grupe, cei din X-a si XI-a. Cei care au ramas acasa au avut parte de o deschidere de an scolar online, pe platformele de invatare.

  Indemnul la unison a cadrelor didactice catre elevi este increderea in ei. Increderea ca totul va fi bine si ca locul copiilor este in scoala.

  La Colegiul National Mihail Sadoveanu, boboceii din clasa a V-a  au fost primiti astazi de trupa de teatru a scolii, care a incercat sa creeze o atmosfera de poveste.

  Restul s-au intalnit fie pe grupe, la ore stabilite, la scoala, fie pe platformele online. Pentru a-i indemna pe copii sa fie responsabili, scoala a pregatit un clip cu noile reguli de igiena si distantare sociala.

  La Scoala Gimnaziala Iordache Cantacuzino din municipiu, cei mici din clasele pregatitoare au impartit locul marcat si emotiile cu parintii, asezati conform regulilor, pe terenul de sport.

  Mentionam ca scolile din Pascani incep cursurile in scenariul galben, cu sistem de invatare hibrid. In urma consultarilor cu parintii, elevii si cadrele didactice, fiecare clasa a fost impartita in doua grupe, urmand sa invete jumatate online, jumatate in clasa.

   

   

   

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  FOTO: Volkswagen ars la Ruginoasa, din cauza unor scântei

  Un Volkswagen a ars, luni, în Ruginoasa, județul Iași, din cauza unor scântei. Incendiul a izbuncit la un Volkswagen Sharan în Ruginoasa. „Se efectuau lucrări de...

  Aplicația care îți arată cu precizie cât timp mai ai de trăit

  O nouă aplicație prezice speranța de viață, dar și care este riscul să faci un infarct sau un atac cerebral în următorii 10 ani. Aplicația,...

  Furnizarea apei este întreruptă în localitățile Sodomeni și Boșteni

  În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă de distribuție, APAVITAL se află în neplăcuta situație de a nu furniza apă potabilă, în...