Nou an şcolar a început la Paşcani fără căldură şi apă caldă în unităţile de învăţământ. Asta deoarece încă nu au fost moţate centrale termice individuale, dupa ce regia locală de termoficare a intrat în insolventa şi a reziliat contractele.

Deocamdată sunt afectaţi doar elevii internişti de la cele două colegii din municipiu. De exemplu la Colegiul Sadoveanu din Paşcani unde sunt şi elevi din Republica Moldova, directoarea a anunţat la festivitatea de deschidere a noului an şcolar că a fost incheiat contractual şi lucrările sunt deja în derulare.

La căminul internat centrala va fi funcţională în câteva zile iar până pe 7 octombrie investiţia trebuie finalizata şi în clădirile şcolii.

La Colegiul CF Unirea din zona Vale lucrurile sunt mai complicate. Abia s-a reuşit încheierea contractului iar conducerea şcolii a aflat că trebuie modificată soluţia tehnică.

Sunt necesare centrale mai puternice deci trebuie suplimentata finanţarea de la bugetul local. Va fi nevoie de încă un vot al consilierilor şi o anexă la contractul de execuţie, a explicat directoarea şcolii.

Termenul de finalizare a lucrărilor este 15 noiembrie, dacă nu apar alte complicaţii. Până atunci,  conducerea şcolii a  montat boilere electrice în internat pentru că elevii să aibă apă caldă.

De asemenea în fiecare sală de clasa vor fi puse aparate de aer condiţionat care vor fi folosite atât pentru răcorire pe timp de vară cât şi pentru încălzirea sălilor de clasă până când centralele vor fi funcţionale.
Reprezentanţii Primăriei spun că au fost încheiate contracte pentru montarea de centrale termice şi la celelalte şcoli din oraş iar lucrările vor începe în aceste zile.

Pentru acoperirea cheltuielilor adminsitratia locală a făcut demersurile necesare pentru a accesa un împrumut de 2,4 milioane de lei de la Trezoreria Statului, din bugetul local fiind alocaţi doar 500.000 lei.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider