21.4 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Început de an școlar cu emoții! Elevii s-au revăzut după trei luni de vacanță

Început de an școlar cu emoții! Elevii s-au revăzut după trei luni de vacanță

A început școala cu emoții mari pentru elevii, părinți și profesori! De la primele ore ale dimineții, școlarii s-au întâlnit și au depănat amintiri din lunile de vacanță. Nu au lipsit lacrimile, fotografile și planurile pentru următorul an de școală, de la a fi primul pe clasă până la reușitele la examen. Cele mai frumoase ipostaze au fost surprinse pe telefonul mobil, fotografiile fiind publicate apoi pe rețelele de socializare.

Ca la fiecare început, emoțiile nu stau deoparte. De astăzi, 11 septembrie a început școala iar străzile din apropierea școlilor au devenit neîncăpătoare. Unitățile de învățământ au fost pline de elevi, părinți și profesori. Majoritatea dintre ei îmbrăcați la pantalon și cămașă dar și cu nelipsitele flori în mâini s-au reîntâlnit cu prietenii și colegii.

Ingrid are 7 anișori și abia dacă și-a mai stăpânit emoțiile pentru marea întâlnire cu doamna și colegii. Micuța spune că a petrecut vacanța în mai multe locuri iar acum este gata să înceapă anul școlar.

Și acești elevi de clasa a II a sunt cu emoții în prima zi de școală. După lunile de vacanță petrecute prin țară și străinătate ei spun că au forțe proaspete pentru noile cerințe.

Elevii de la această clasă de a IV a de la “Iordache Cantacuzino” s-au revăzut emoționați și spun că va fi un an greu mai ales că urmează testările și examenele pentru anii de gimnaziu la liceu.

Curtea școlii de la “Sadoveau” a fost plină până la refuz. Bobocii de clasa a IX a sunt emoționați mai ales cei care sunt din Republica Moldova. Este și cazul acestei adolescente care a ales această școală datorită rezultatelor bune la învățătură avute de prietenele ei. Fata speră să aibă anii de liceu plini de activități care să o motiveze să ajungă printre cei mai buni.

Tot boboc de liceu este și acesta. – vezi materialul în cadrul știrilor INFOBIT. El speră ca anii de liceu să fie productivi iar la finalul lor să ajungă student la ceea ce își dorește pe viitor.

Anii de liceu sunt frumoși, iar acesse tineri abia au putut să vorbească de când s-au revăzut.

Un an greu are Maria ce abia a pășit în clasa a XII a. Ea spune că vacanța de vară a fost una împărțită în voluntariat, învățat și câteva zile de relaxare.

Elevii de la “Miron Costin” s-au revăzut și ei cu mare dor. Nu au lipsit poveștile din timpul vacanței de vară dar și planurile pentru noul an școlar.

Și pentru ca planurile elevilor să se împlinească, au fost invitați la festivitățile de deschidere și preoții din cadrul Protopopiatului Pașcani. După slujbe, cei prezenți au fost stropiți cu agheasmă. Au urmat și sălile de clasă.

Amintim că noul an școlar are 176 de zile lucrătoare (35 de săptămâni), iar prima vacanţă va fi cea de iarnă, care va începe în 23 decembrie. România are în prezent aproximativ 2,3 milioane de elevi și copii de grădiniță.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow