A început curățenia de primăvară. Se repară parcurile, se pune gazon

A început curățenia de primăvară. Se repară parcurile, se pune gazon

După temperaturile de primăvară din ultimele zile și mai ales că soarele a topit zăpada, societatea de salubritate alături de cei de la Gospodăria Comunală au început curățenia de primăvară. Toate străzile, trotuarele și aleile sunt luate la măturat și curățat iar acolo unde parcurile pentru copii au fost distruse, se încearcă repararae lor. Până de sărbători pascale, se dorește ca Municipiul să fie pregătit pentru noul sezon.

Temperaturile pozitive din termometre a scos echipele de muncitori de la societatea de salubritate dar și de la Serviciul de Gospodărie Comunală sau spații verzi pentru a strânge mizeria din oraș sau  a fi reparate locurile de joacă pentru copii. Este un grafic făcut pentru ca tot Municipiul să fie curățat până la sfârșitul acestei luni.

De exemplu, astăzi s-a acționat prin întreținerea străzilor și măturat în cele două zone – deal și vale – dar și pe scările mari și mici. Menționăm că pe pagina de facebook a societății de salubritate poate fi văzut zilnic programul de curățenie și pe ce străzi se acționează. La acțiunea curățenia de primăvară participă și beneficiarii legii 416, cei care primesc ajutor social, alături de muncitorii de la Serviciul de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Muncipiului. Astfel, ei acționează pe spațiile verzi, parcuri și locurile de joacă pentru copii.

Florile în oraș vor fi plantate după jumătatea lunii aprilie, cel puțin așa a precizat Cristi Lorenț de la Serviciul Sere. Tot el a precizat că în spațiul verde din preajma sediul primăriei va fi pus gazon. “Vor fi cumpărate flori multianuale– petunii, tagetes, gazanie, salvie și dalii – în valoare de peste 250 mii lei, la jumătate banii alocați pentru aceste achiziții față de anii din urmă. După data de 20 aprilie vor fi plantate prin rondurile din oraș o parte dintre ele, restul în toamnă.” a precizat Cristian Mengon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.

Menționăm că astfel de acțiuni au loc în majoritatea orașelor dar și comune, iar cetățenii își curăță șanțurile și rigolele. Nu lipsește nici curățenia din locurile publice sau cimitire.

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow