-2.6 C
Paşcani
miercuri, ianuarie 19, 2022

A inceput campania de impadurire. 60.000 de puieti vor fi plantati

Daca e inceput de primavara, atunci e inceputul campaniei de impadurire! Ocolul Silvic Pascani organizeaza in perioada 15 martie – 15 aprilie, „Luna Plantarii Arborilor”. Vor fi saditi 60.000 de puieti in circa 20 de hectare in diferite locatii din comunele apropiate municipiului. Va participa nu doar personalul silvic, ci si diferiti parteneri, de la elevi, jandarmi sau pompieri.

20 de hectare din comunele apropiate Pascaniului vor fi impadurite, in Luna Plantarii Arborilor, ce se desfasoara incepand de astazi si pana pe 15 aprilie. Ocolul Silvic Pascani este cel care organizeaza aceasta campanie, impreuna cu voluntari din scoli, gradinite, jandarmi sau pompieri. Vor fi scosi din pepieniera Coasta Teiului-Todiresti 200.000 de puieti forestieri, din care 60.000 vor fi plantati in zona Iorcani-Tatarusi, Siretel, Valea Siretului si Ciohorani.

Restul copaceilor vor ajunge la alte ocoale din judetul Iasi, dar si din Suceava, Botosani sau Neamt.

Românii care vor să îşi transforme în păduri terenurile lăsate în paragină, păşunile sau chiar şi pe cele agricole, au şansa de a câştiga 6.000 de euro la hectar datorită programului ”Prima împădurire”.

Important de reținut este că agricultorii trebuie să efectueze lucrările de împădurire din bani proprii urmând ca APIA să le restituie ulterior banii și investiți dar să le și plătească o primă anuală timp de 12 ani de zile!

Mentionam ca anul trecut, Ocolul Silvic Pascani avea sub supraveghere 5.500 de hectare de padure din care 2.000, ale unor proprietari particulari. Inainte de retrocedari, suprafata acestuia era de aproape trei ori mai mare.

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Spectacol de Ziua Unirii, la Casa de Cultură Pașcani

Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani invita...

Cetățenii din Deleni își pot achita dările și online, prin ghiseul.ro

Cetatenii din comuna Deleni isi pot plati, din acest...

Accident rutier la Hălăucești. O autoutilitară a ajuns în șanț 

O manevra riscanta in trafic era cat pe ce...

Fabrica de medicamente la Pașcani. Termen de finalizare, anul viitor

In municipiul Pascani urmeaza sa inceapa constructia unei fabrici...

Cea mai tristă zi din an – teorie demontată de pășcăneni

Pascanenii au demontat teoria conform carei, cea de-a treia...