More

  A început Bacalaureatul. Emoții pentru o mie de adolescenți din Pașcani, Târgu Frumos și Hîrlău

  Array

  Emoţii pentru aproape 1000 de absolvenţi din Paşcani, Târgu Frumos şi Hîrlău, astăzi a început examenul de Bacalaureat. Timp de aproape o lună, adolescenţii vor trebui să îşi arate cunoştinţele dobândite în cei 4 ani de liceu.

  Prima probă a examenului maturităţii a fost cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba Română. La acest examen, tinerii au primit un bilet cu un text la prima vedere, la care timp de 15 minute a trebuit să răspundă la diferite cerinţe. Cei mai mulţi dintre liceeni spun că a fost o probă neaşteptat de uşoară, chiar dacă au fost copleşiţi de emoţii.

  Pe 15 – 17 iunie liceeni vor susţine competenţele lingvistice la Limba Maternă, pe 21 – 24 competenţe digitale, iar probele orale se vor încheia cu evaluarea competenţelor lingvistice la o limbă de circulaţie internaţională.

  Pe 4 iulie vor debuta probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Prima evaluare va fi la Limba şi Literatură Română, pe 5 iulie proba scrisă la Limba maternă, iar pe 6 iulie vor susţine examen la materia obligatorie a profilului.

  Ultima probă a examenului maturităţii este programată pe 8 iulie cu o materie la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 12 iulie, iar cei nemulţumiţi de nota obţinută pot face contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate pe 16 iulie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  Elevii ar putea reveni în bănci pe 8 februarie. 65% din cadrele didactice din zona Pașcani programate pentru vaccinare 

  Mai sunt cateva zile din semestrul I de scoala, urmeaza o saptamana de vacanta, iar din semestrul al II-lea, elevii ar putea reveni in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI