25.2 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

Începe tabăra de sculptură la Pașcani. Locația – stadionul Municipal

Începe tabăra de sculptură la Pașcani. Locația – stadionul Municipal

Mai este puțin până când la Pașcani se va deschide oficial tabăra de creație, atunci când în oraș vor veni studenți din toate colțurile țării de la Universități de Arte pentru a realiza sculpturi în rocă, pe parcursul unei luni. Operele vor fi donate Municipalității urmând ca acestea să fie amenajate pe raza orașului. Deschiderea oficială va avea loc luni, la baza sportivă, acolo unde și sculptorii sunt cazați. Mai mult, doritorii sunt așteptați pe toată perioada taberei să vadă cu ochii lor cum se transformă un bloc de andezit într-un sculptură.

 Luni, 16 iulie va avea loc deschiderea oficială a taberei de sculptură de la Pașcani. Toți doritorii sunt așteptați la eveniment, locația fiind schimbată. Este vorba despre baza sportivă, zona Stadionului Municipal, acolo unde cei 12 studenți, de la Univeristăți de Arte din Iași, Cluj, București, Timișoara vor sta o lună pentru a realiza operele de artă.

Evenimentul organziat de Primărie și Consiliul Local Pașcani în parteneriat cu Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași este programat să se desfășoare în perioada 16 iulie – 12 august. La finalizarea simpozionului, lucările vor fi donate Municipalității, urmând ca cei din conducerea orașului să decidă unde vor fi amplasate.

Doritorii sunt așteptați în oricare dintre zilele dedicate proiectului să vadă cum sunt realizate sculpturile.

Amintim că pentru această tabără, “Formă și expresivitate”,  au fost alocați de la bugetul local 70 mii de lei. Banii vor fi cheltuiţi atât pentru cazarea şi masa participanţilor cât şi pentru materia primă şi uneltele folosite la sculptură. Totodată cele mai bune lucrări vor fi premiate, tot din suma alocată din bugetul Pascaniului.

Inițiatorul proiectului, sculptorul păşcănean Ilie Bostan,  spune că fiecare dintre lucrări valoreaza cel puţin 3.000 de euro, conform onorariilor care se plătesc la astfel de concursuri şi că schiţele şi mulajele au fost selectate şi verificate de cadrele universitare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow