19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Începe războiul pentru redevenţa la apă. Aleşii păşcăneni în şedinţă extraordinară, la solicitarea ARSACIS

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Administraţia din Paşcani începe războiul cu asociaţia judeţeană de apă şi canalizare pentru plata redevenţei, suma încasată de la populaţie, cuprinsă în preţul apei, pentru reparaţii si investiţii în reţelele de distribuţie şi aducţiune.
Asta după ce pe data de 16 .12.2015 ARSACIS a început procedura administrativa de anulare a Hotărârii Consiliului Local nr 88 din iunie 2015 prin care aleşii locali au stabilit că valoarea redevenţei să fie în echivalent cu rata anuală datorată de municipalitate Băncii Europene de Investiţii, de 1,8 mil de lei până în anul 2021. Asociaţia motivează că hotărârea este ilegală pe motiv că redevenţa se calculează în funcţie de cantitatea de apă vândută, conform contractului de delegare aprobat de Consiliul Local. Mai mult primarii celorlalte oraşe şi comune din asociatie nu ar fi de acord să susţină din banii comunităţilor pe care le reprezintă rambursarea creditului contractat de municipiul Paşcani pentru reabilitarea aducţiunii de apă şi a staţiei de epurare.
Reprezentanţii Primăriei vor să respingă demersurile demarcate de ARSACIS pentru anularea în instanţă a hotărârii cu privire plată integral a redevenţei. În acest sens legislativul local a fost convocat în şedinţă extraordinară pe data de 15 ianuarie de la ora 10.00.
Menţionăm că Primăria Paşcani nu a încasat nici redevenţa calculată şi facturata de la delegarea serviciului până la sfârşitul lunii iunie 2015, când a fost modificată modalitatea de calcul. Este vorba despre aproape un milion de lei, bani care ar fi trebuit să intre deja în contul Primăriei Paşcani. Operatorul ieşean a motivat că nu va face plata până când nu vor fi clarificate litigiile cu Prest Serv Apa SA Paşcani, societatea aflată în subordinea Consiliului Local. În cursul zilei de astăzi a avut loc o nouă înfăţişare în acest dosar dar judecătorii au dat un nou termen, pe 2 februarie, pentru administrarea probelor. Fostul operator are de recuperat peste 2 milioane de lei în proces şi încă 1 milion de lei după deschiderea acţiunii, contravaloarea serviciilor de epurare prestate pentru Apa Vital.

Foto: Dumitru Pantazi – primarul municipiului Pascani

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI