16.3 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

Începe procesul de recrutare a rezerviştilor voluntari

Ministerul Apărării Naţionale începe, luni, procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari, informează News.ro.

„Legea rezervistului voluntar este în vigoare de la 1 ianuarie 2017, ea reprezintă un răspuns de adaptare la realităţile societăţii româneşti de astăzi şi are ca obiectiv asigurarea de personal cu pregătire militară adecvată, în contextul în care, de mai mulţi ani, în România serviciul militar nu mai este obligatoriu”, a declarat, duminică, ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu.

Ministrul a mai spus că pentru anul 2017 sunt disponibile pentru încadrare 2.200 de posturi pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari în 24 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.

„Vreau să vă precizez că legea prevede criterii specifice de recrutare, respectiv criterii diferenţiate pe categorii de personal arme – specialităţi militare similare cu cele prevăzute pentru candidaţii pentru profesia de militar în activitate, anumite bareme militare şi psihologice specifice rezerviştilor voluntari, mai permisive decât cele pentru cei activi şi un criteriu de diferenţiere pe categorii de personal pentru cei recrutaţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară (…). Prima etapă a procesului de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari ai Armatei Române va începe luni, pe 10 iulie 2017. Anul acesta nu avem recrutări pentru ofiţeri”, a completat social-democratul.

Continuarea pe DIGI 24

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow