17.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 29, 2023
Array

Incepe luna plantarii arborilor! 250.000 de puieti, pregatiti pentru zonele din preajma Pascaniului

Incepe luna plantarii arborilor! Timp de cateva saptamani, in mai multe zone din preajma Pascaniului se vor face lucrari de impadurire, in urma unui grafic bine pus la punct de reprezentantii Ocolului Silvic din municipiu. Sute de mii de puieti vor fi pusi in locurile unde s-au facut taieri programate sau pentru diferite completarii. Si proprietarii de terenuri pot face plantari, pe care pot lua pana la 6.000 de euro de la stat.

Ocolul Silvic Pascani incepe Campania “Luna Padurii”, ce se va desfasura in perioada 15 martie-15 aprilie. Vor fi plantati 250.000 de puieti, printre care si stejar, paltin, cires sau plop, pe o suprafata de 50 de hectare. Potrivit celor spuse de seful Ocolului Silvic, Ionel Pintilie, 20 de hectare sunt suprafete integral goale iar pe 30 de hectare sunt necesare completari de arbori.
Lucrarile de impadurire vor fi facute in Tatarusi, Iorcani, Siretel, Mircesti, Luncasi, Harmanesti si Crivesti. Puietii sunt adusi din pepiniera institutitiei, “Coasta Teiului”, amenajata in Todiresti. Tot de acolo se vor scoate inca 200.000 de mici arbori, care vor fi dati catre alte ocoale silvice.
Si micii proprietari de terenuri agricole pot face impaduriri, pe care statul le subventioneaza. Acestia pot primi pana la 6.000 de euro pe hectar daca infiinteaza paduri si le intretin.
Mentionam ca Ocolul Silvic Pascani are sub supraveghere 5.500 de hectare de padure din care 2.000 sunt ale unor proprietari particulari. Inainte de retrocedari, suprafata acestuia era de aproape trei ori mai mare.

Alte articole